Nutriční hodnoty (Sedlácký talíř)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 318 kJ / 554 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 59,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,28 g |
| Tuky | 14,03 g |
| – nasycené | 3,53 g |
| – nenasycené | 7,13 g |
| –– mononenasycené | 5,81 g |
| –– polynenasycené | 1,32 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 10,97 g |
| Cholesterol | 195 mg |
| Sodík | 234 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 38,00 g |
| – cukry | 13,28 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g vepřové plece (může být i jiné vepřové maso) | Vepřová plec | 300 g |
| 2 kusy 2 kusy vepřových ledvinek | Ledviny vepřové | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 1 pl 1 pl mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce strouhaného křenu | Křen čerstvý | 15 g |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce strouhaného zázvoru | Zázvor sušený | 7.5 g |
| 1 kus 1 kus pikantní klobásy (použila jsem Gazdovskou) | Klobása | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| mleté chilli papričky | Chilli paprička čerstvá | |
| olej nebo sádlo | Olej řepkový | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| Masox (nemusí být) | Bujón hovězí | |
| sůl | Sůl mořská |