Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezová limonáda

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cvrnda cvrnda

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 4-5 dní odležení

10 min (10 min tepelná úprava, + 4-5 dní odležení)

Keře černého bezu nalezneme téměř všude. Připravte si z jeho květů příjemně sladkou limonádu, která přijde vhod jako skvělé osvěžení při parných letních dnech a navíc obsahuje spoustu prospěšných vitamínů.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 126 kJ /
3 137 kcal
Bílkoviny2,52 g
Tuky1,44 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy774,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Citron nakrájíme na plátky, květy bezového květu očistíme od hmyzu. Krok 2: Vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout, přidáme ocet, citron a květy. Krok 3: Necháme 4-5 dní v hrnci (začne mírně perlit), scedíme přes plátýnko do lahví.

TIP: Letní osvěžující nápoje

Zveřejněno 2. 6. 2011

Poznámka autora cvrnda

Cukru může dát i víc, až 1,5 kg.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezová limonáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LA7r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezová limonáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LA7r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

perlit začne i v chladnu po stočení do lahví.Kvasí i dál v lednici tak se nedá dlouho uchovat.

opravdu plíseň nebo povlak (škraloup) od kvašení

Jiří Janošec 16. 6. 2014 18:51
Dobrý den,
dělal jsem dvakrát podle receptu a vždy se mi na povrchu po třech dnech vytvořila plíseň. Je to na závadu?
Děkuji

ocet je důležitý pro octové kvašení

Bahula:No nezlob se, nechci tě přece napadat, ale já koukala na ten odkaz tady a fotky jsou totožné. Tak se ptám, pod Eva 1 si můžu představit kohokoliv. Pokud je to tvé foto a recept, tak se omlouvám;-)

1974andrea:Už toho napadání bylo dost:-!:-!:-! Je to ubohé:no:

Nemám ve zvyku kopírovat fotky. Fotila jsem v jídelně na stole a pokud chceš vyfotím Ti i ten stůl;-);-);-)

Bahula:Čí je to teda fotka, zdá se mi to okopírované:-O:-//:-?

Jana: Souhlasím, limonáda je jemně perlivá. Foto neodpovídá receptu :-O:-/

Jana:Každý tomu říká jinak, někdo si to rozředí a někdo nechá tak, záleží kdo jak má rád sladké. Fotka je moje, tak o co jde:-?

Tak potom ale na fotu není limonáda ale sirup dělaný podle úplně jiného receptu z jiného webu......

foto: Chtělo by to se podepsat:no: a podívat se kdo je pod fotem podepsaný a čí je to foto;-)

:-);-):yes:+

Já to s octem taky neznám, ale naše babička tam vždycky dávala kyselinu citronovou, takže jde asi jen o tu kyselost. A je asi jedno, jestli ocet nebo kyselina. :yes:

taky neznam:-O

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
bezová sodovka, limonáda z černého bezu, bezová limonáda z květů, recept na bezovou limonadu, černý bez limonáda, sodovka z černého bezu, perlivá limonáda z černého bezu, domácí limonáda z černého bezu, limonáda z květů černého bezu, limonáda černého bezu, limonáda z černého bezu s kvasnicemi, bezinková šumivá limonáda, limonáda z bezových květů, sodovka z květu černého bezu, limonáda z květů bezu, černý bez sodovka, bezinková limonáda, šumivá limonáda z černého bezu, limonáda z černého bezu recept, šumivá limonáda z květů černého bezu

Suroviny:
voda, cukr, ocet, citron, květy černého bezu

Přidat fotografie receptu