Nutriční hodnoty (Dort pro baletku Barušku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 700 kJ / 1 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,80 g |
Tuky | 57,57 g |
– nasycené | 4,22 g |
– nenasycené | 50,45 g |
–– mononenasycené | 34,95 g |
–– polynenasycené | 15,50 g |
––– omega 3 | 4,63 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 331 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 238,70 g |
– cukry | 156,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
15 dkg 15 dkg cukru | Cukr bílý | 150 g |
5 5 vajíček( oddělíme bílky od žloutků) | Vaječný bílek | 165 g |
5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
12 dkg 12 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
Cukr vyšleháme s bílky do sněhu,přidáme 5 žloutků- šleháme,5 lžic lžic oleje-šleháme a nakonec vmícháme hl. mouku.Nalijeme do vymazané a vysypané formy hr. moukou.Já používám profes. sadu na pečení dortů zakoupenou na Aukru | Vaječný bílek | |
marmeládou | Marmeláda jahodová | |
krém | Smetana kravská sladká 35% | |
ovoce | Jahody čerstvé |