Nutriční hodnoty (Dort pro baletku Barušku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 700 kJ / 1 601 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,80 g |
| Tuky | 57,57 g |
| – nasycené | 4,22 g |
| – nenasycené | 50,45 g |
| –– mononenasycené | 34,95 g |
| –– polynenasycené | 15,50 g |
| ––– omega 3 | 4,63 g |
| Vláknina | 3,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 331 mg |
| Sůl | 0,66 g |
| Sacharidy | 238,70 g |
| – cukry | 156,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 15 dkg 15 dkg cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 5 5 vajíček( oddělíme bílky od žloutků) | Vaječný bílek | 165 g |
| 5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
| 12 dkg 12 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
| Cukr vyšleháme s bílky do sněhu,přidáme 5 žloutků- šleháme,5 lžic lžic oleje-šleháme a nakonec vmícháme hl. mouku.Nalijeme do vymazané a vysypané formy hr. moukou.Já používám profes. sadu na pečení dortů zakoupenou na Aukru | Vaječný bílek | |
| marmeládou | Marmeláda jahodová | |
| krém | Smetana kravská sladká 35% | |
| ovoce | Jahody čerstvé |