Nutriční hodnoty (Hlávkový salát s houbami a krutony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 578 kJ / 855 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,90 g |
| Tuky | 57,70 g |
| – nasycené | 10,81 g |
| – nenasycené | 44,83 g |
| –– mononenasycené | 31,85 g |
| –– polynenasycené | 12,98 g |
| ––– omega 3 | 3,65 g |
| Vláknina | 20,35 g |
| Cholesterol | 48 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,30 g |
| Sacharidy | 41,90 g |
| – cukry | 21,80 g |
| ––– laktóza | 5,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hlávka 1 hlávka salátu | Salát hlávkový čerstvý | 500 g |
| 1 1 mladá cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 100 g 100 g žampionů | Žampion čerstvý | 100 g |
| 100 g 100 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 100 g |
| 150 g 150 g mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 4 krajíce 4 krajíce bílého chleba | Chléb pšeničný bílý | |
| 80 g 80 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 80 g |