Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Svíčková omáčka na smetaně

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 6. 2020 14:27

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 093 kJ / 1 217 kcal
Bílkoviny127,79 g
Tuky17,32 g
Vláknina39,10 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,43 g
Sacharidy120,41 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirovala jsem se receptem, který je dopodrobna popsán: www.kucharkaprodceru.cz/svickova-na-smetane-recept/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Maxmillian

8. 2. 2021 21:09

marek1989aa: Vážený Marku,
budete se možná divit, ale existuje obojí,
a) část hovězího se jmenuje svíčková a o původu názvu se vede několik diskusí (název podle tvaru.....)
b) svíčková omáčka, kde jejím základem je zadní hovězí maso (kupodivu rozhodně ne svíčková - maso, ta je na přípravu omáčky dokonce nevhodná a chuť takové omáčky je značně ochuzena oproti zadnímu hovězímu), kořenová zelenina a různorodé domácí ingredience (liší se dle krajů i dle chuti v domácnosti) a poctivá smetana (33%).
Prostě svíčková - maso a svíčková omáčka by se neměly setkat na jednom talíři, můžete si svíčkovou - maso použít na vaření svíčkové omáčky, ale je to opravdu škoda. Svíčková - maso je unikátní kus z hovězího, který nemusíte (na rozdíl od hovězího zadního) tepelně upravovat několik hodin, máte z ní skvělé minutkové pokrmy, kdy rychle změkne (2-3min po každé straně, dle hloubky propečení), zachová šťavnatost a specifickou chuť. Hovězí zadní nestojí více, než 50% ceny svíčkové a přitom v podobě pečeně je vynikající a dá omáčce mnohem více chuti a síly, než svíčková - maso.

marek1989aa

6. 2. 2021 17:36

Svičková omáčka neexistuje Svičkova je maso a pro to se pokrmu rika svickova na smetane a ne svickova omacka :D:-*:-*:-*<3<3:-):-):-):-):yes::yes:

Dajda Dajda

11. 6. 2020 06:50

148. :-O

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Suroviny: hovězí zadní, mrkev, petržel, celer, cibule, pepř, koření nové koření, bobkový list, cukr, ocet, hořčice plnotučná, smetana na vaření, máslo, mouka hladká, sůl, pepř, citron, vývar

TopRecepty.cz

Svíčková omáčka na smetaně

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nwPP