Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 093 kJ / 1 217 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,79 g |
Tuky | 17,32 g |
Vláknina | 39,10 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,43 g |
Sacharidy | 120,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve očistíme maso od blan, omyjeme a svážeme provázkem do špalíku. (Správně se maso špikuje špekem, ale my to máme rádi bez něj).
Maso osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme máslo a maso na něm zprudka opečeme dozlatova. Poté ho vyjmeme a do výpeku dáme na kostky nakrájenou zeleninu: celer, petržel, mrkev. Restujeme, dokud mrkev není dozlatova. Poté přidáme i cibuli a čekáme taktéž, až zezlátne. Po dosažení vhodné barvy přidáme cukr a minutku karamelizujeme. Přidáme ocet a vaříme, dokud se všechen nevyvaří. Přidáme hořčici a zalijeme 500 ml vody. Přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Krok 2: Maso dáme do pekáče a zalijeme zeleninou. Nemělo by být celé ponořené. Přiklopíme poklicí a pečeme cca 2,5 - 3 hodiny. Každou půl hodinu maso obracím. Krok 3: Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáčku, oddělíme zeleninu od sťávy a vybereme koření. V hrnci si rozehřejeme máslo a uděláme jíšku. Zalijeme šťávou a přidáme zeleninu, kterou rozmixujeme tyčovým mixérem. Vaříme cca 15 min a dochutíme solí, cukrem a citrónem. Nakonec zalijeme smetanou a můžeme podávat.
Maso osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme máslo a maso na něm zprudka opečeme dozlatova. Poté ho vyjmeme a do výpeku dáme na kostky nakrájenou zeleninu: celer, petržel, mrkev. Restujeme, dokud mrkev není dozlatova. Poté přidáme i cibuli a čekáme taktéž, až zezlátne. Po dosažení vhodné barvy přidáme cukr a minutku karamelizujeme. Přidáme ocet a vaříme, dokud se všechen nevyvaří. Přidáme hořčici a zalijeme 500 ml vody. Přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Krok 2: Maso dáme do pekáče a zalijeme zeleninou. Nemělo by být celé ponořené. Přiklopíme poklicí a pečeme cca 2,5 - 3 hodiny. Každou půl hodinu maso obracím. Krok 3: Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáčku, oddělíme zeleninu od sťávy a vybereme koření. V hrnci si rozehřejeme máslo a uděláme jíšku. Zalijeme šťávou a přidáme zeleninu, kterou rozmixujeme tyčovým mixérem. Vaříme cca 15 min a dochutíme solí, cukrem a citrónem. Nakonec zalijeme smetanou a můžeme podávat.
Zveřejněno 9. 6. 2020 14:27
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková omáčka na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwPP
Moje poznámka
Svíčková omáčka na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwPP
Nejnovější recepty
Krémová polévka z pečené dýně se zázvorem, chilli a parmezánem
Přidáno před 1 hodinou
Zeleninové palačinky plněné masem
Přidáno před 3 hodinami
Smetanový koláč
Přidáno před 4 hodinami
Plněné bedly mletým masem
Přidáno před 18 hodinami
Chacharský kočičák
Přidáno před 19 hodinami
Guláš z plece a vepřových kůží
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vítěz MasterChef Česko Honza Albrecht si zavaří po boku Jana Punčocháře a ještě se sklenkou v ruce
Nekynuté šátečky s tvarohem jsou křehké a lahodné. V těstě je sice droždí, ale fígl je ve zpracování
Rajská omáčka podle Pepy Nemravy voní skořicí a zeleninou: Účastník MasterChefa ji dělá netradičně se šťavnatou krkovičkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny
f-kikinka před 1 hodinou
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
f-kikinka před 1 hodinou
Křehký jablkový koláč
alenajahod před 2 hodinami
Jablečná buchta s ořechy a rozinkami
31970687 před 5 hodinami
Prosedlá buchta s tvarohem
Jitkazmecka před 15 hodinami
Rýžový nákyp se sušenými švestkami
Vendy-N před 15 hodinami
Budapešťská pomazánka
Lenka Cech před 16 hodinami
Červená řepa se zelím
mili. před 18 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Lola23 před 18 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
cukr,
ocet,
hořčice plnotučná,
smetana na vaření,
máslo,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
citron,
vývar
Komentáře (3)