Nutriční hodnoty (Jablkové řezy s ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 19 087 kJ / 4 562 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 80,90 g |
| Tuky | 192,73 g |
| – nasycené | 31,04 g |
| – nenasycené | 140,55 g |
| –– mononenasycené | 48,85 g |
| –– polynenasycené | 91,70 g |
| ––– omega 3 | 13,25 g |
| Vláknina | 48,80 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 407 mg |
| Sůl | 1,55 g |
| Sacharidy | 592,85 g |
| – cukry | 243,58 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 460 g 460 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 460 g |
| 125 g 125 g moučkového cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 125 g 125 g Hery | Margarín | 125 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 6 lžic 6 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 90 ml |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 kg 1 kg oloupaných jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| cukr krystal (dle kyselosti jablek) | Cukr bílý | |
| 1 1 bílek na pomazání | Vaječný bílek | 33 g |
| 150 g 150 g sekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 150 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín |