Krkovička pro návštěvu

candy Kuchařka:

Doba přípravy: pečení 2 hodiny PT2H00M 10 osob Vepřové maso 27 názorů

550

Suroviny

cca 2 kg vepřové krkovice bez kosti vcelku
pepř (podle chuti)
2 lžíce oleje
Na marinádu:
4 lžíce bílého vína (nebo 2 lžíce citronové šťávy - když není k dispozici víno)
3 lžíce hořčice
1 lžíce medu
1,5 lžičky soli
Na náplň:
10 plátků uzeného masa (2 mm silných)
10 plátků sýra (2 mm silných)
150 g syrových žampionů (nakrájených na plátky)
Recept si zatím oblíbilo 50 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso desetkrát příčně nařízněte tak, jako byste krájeli na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrajujte do konce.

  2. Smíchejte suroviny na marinádu, potřete jí maso i na plochách vzniklých řezem, opepřete, zabalte do potravinářské folie a nechte v lednici alespoň 24hodin odležet.

  3. Druhý den vložte do každého řezu v mase plátek uzeného, plátek sýra a několik plátků žampionů.

  4. Pomažte olejem a pořádně zabalte do alobalu, aby během pečení nevytekla štáva.

  5. Dejte do trouby na 200 stupňů a pečte nejméně 2 hodiny.

  6. Na posledních 20 minut alobal otevřete a maso odkryté dopečte.

Poznámka

Pečínku si dejte s chlebem nebo bramborami na jakýkoliv způsob. Všichni si budou pochutnávat!!!

ZDROJ : http://www.recepty.cz/recept/krkovicka-pro-vitanou...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 752 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička pro návštěvu

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Tomáš: Mi to tedy barbarské nepřipadá a věřte, že opravdu nevařím 1 rok.;-) Sice se nebráním novým receptům, naopak je vyhledávám-řekla bych až moc, ale právě vepřové s jeho nevýraznou chutí je potřeba ochutit jak česnekem a cibulí, tak samozřejmě i jiným kořením a bylinkami a dochucovadly. To je věc názoru. Odměnou jsou mi potom takřka vylízané talíře.

    Odpovědět

  • Tomáš Tomáš(neregistrovaný)

    Málo kdy dávám česnek do čistého vepřového, vlastně téměř vůbec. Guláše a směsi to jo, ale sem ne. Skopové na česneku a i hovězí ho snese, ale přerazit vepřovou chuť česnekem, zdá se mi u čistého masa barbarské. Každý máme chutě jiné a názory také.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Mně česnek chutná, ale souhlasím, že záleží nejen na množství, ale i na druhu receptu.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    tejaja: ... a někdo ani česnek nemůže, přece se kvůli tomu nevzdá jakéhokoliv vepřového! Já bych skoro řekla, že do tohoto receptu se ani nehodí (taky jsem ho už zkusila). :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Hrabje.bas: Tie "bludy" som jedla priamo doma u autorky receptu Airan. A môžem ti povedať, že bludy rozprávaš ty. Nejedol si, tak nerozprávaj. Mimochodom, nie do každej úpravy bravčového mäsa treba strčiť cesnak. Je množstvo receptov, kde ten cesnak neide, nie je len jediná príprava bravčového.

    Odpovědět

  • Hrabje.bas Hrabje.bas(neregistrovaný)

    Takže opět BLUDY, jak je poslední dobou častým zvykem. Výborný nápad, ale... Každý dobře ví, že vepřové, zvláště krkovici, která je plná "nositele chuti", tuku, vždyť víte, je NAPROSTO KONTRAPRODUKTIVNÍ péci bez česneku. Škoda to vepřovýho!!!

    Odpovědět

  • feri.j feri.j

  • vladka1486 vladka1486

    Moc děkuji za úžasný recept. Pořád jsem přemýšlela, co udělám jiného, na oslavě mých narozenin na chatě s přáteli. Zkusila jsem Váš recept a vyšlo to. Podařilo se a já jsem od všech jsem sklidila chválu :-) . Dovolím si přidat fotky, dávám palec nahoru a plný počet bodů :yes: :yes:

    Odpovědět

  • Pavel Pavel (neregistrovaný)

    celé stránky top recepty jsou dobré -recepty jak sladké tak i ostatní i krkovička byla výborná jen tak dál a přeji Vám hodně zhlédnutí a dávám palec nahoru :yes:

    Odpovědět

  • JendaBenda JendaBenda(neregistrovaná)

    Takže uděláno, ochutnáno - milováno. Báječná plná chuť, je to překvapivě šťavnaté a libové. Příště zkusíme vyměnit žampiony za hříbky :yes:

    Odpovědět

  • marcelka395 marcelka395

    O víkendu pekl tuto dobrotu manžel;-)bylo to výborné:yes:docela by se tam mohla přidat i cibule,a uzenou krkovičku tam dal krájenou na jemnější kousky;-)dovoluji si přidat fotky:-8;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc príma bašta:-p+17:yes:

    Odpovědět

  • marcelka395 marcelka395

    Dnes jsem dostala krkovici od tchýně;-)tak mám inspiraci:yes:;-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p viděla jsem na stránkách Apetitu, vypadá to dobře:yes:

    Odpovědět

  • candy candy(autorka receptu)

    Tento recept jsem našla v časopise apetit a nemohla jsem odolat ho nevyzkoušet.:-)) Při příležitosti oslavy narozenin se opravdu tento recept vyplatil. :-p

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo