Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička pro návštěvu

Hodnocení receptu je 5,0 (75×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

candy candy

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez doby odležení masa

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Krkovička je oblíbeným masem na gril, jelikož je pěkně prorostlá, což jí zaručuje šťavnatost. Skvěle ale chutná i pečená v troubě. Ochuťte maso pikantní marinádou, proložte náplní a snadno vytvoříte oběd, na kterém si pochutná celá rodina.

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 043 kJ /
4 073 kcal
Bílkoviny405,12 g
Tuky244,70 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 960 mg
Sodík 6,44 g
Sůl15,35 g
Sacharidy49,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso desetkrát příčně nařízněte tak, jako byste ho krájeli na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrajujte do konce. Krok 2: Smíchejte suroviny na marinádu, potřete jí maso i na plochách vzniklých řezem, opepřete, zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici alespoň 24 hodin odležet. Krok 3: Druhý den vložte do každého řezu v mase plátek uzeného, plátek sýra a několik plátků žampionů. Krok 4: Pomažte olejem a pořádně zabalte do alobalu, aby během pečení nevytekla štáva. Krok 5: Dejte do trouby na 200 stupňů a pečte nejméně 2 hodiny. Krok 6: Na posledních 20 minut alobal otevřete a maso odkryté dopečte.

TIP: Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 22. 2. 2012 13:00

Poznámka autorky candy

Pečínku si dejte s chlebem nebo bramborami na jakýkoliv způsob. Všichni si budou pochutnávat!!!

ZDROJ : http://www.recepty.cz/recept/krkovicka-pro-vitanou...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička pro návštěvu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/533X

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička pro návštěvu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/533X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Málo kdy dávám česnek do čistého vepřového, vlastně téměř vůbec. Guláše a směsi to jo, ale sem ne. Skopové na česneku a i hovězí ho snese, ale přerazit vepřovou chuť česnekem, zdá se mi u čistého masa barbarské. Každý máme chutě jiné a názory také.

Tomáš: Mi to tedy barbarské nepřipadá a věřte, že opravdu nevařím 1 rok.;-) Sice se nebráním novým receptům, naopak je vyhledávám-řekla bych až moc, ale právě vepřové s jeho nevýraznou chutí je potřeba ochutit jak česnekem a cibulí, tak samozřejmě i jiným kořením a bylinkami a dochucovadly. To je věc názoru. Odměnou jsou mi potom takřka vylízané talíře.

Mně česnek chutná, ale souhlasím, že záleží nejen na množství, ale i na druhu receptu.

Hrabje.bas 14. 11. 2016 21:56
Takže opět BLUDY, jak je poslední dobou častým zvykem. Výborný nápad, ale... Každý dobře ví, že vepřové, zvláště krkovici, která je plná "nositele chuti", tuku, vždyť víte, je NAPROSTO KONTRAPRODUKTIVNÍ péci bez česneku. Škoda to vepřovýho!!!

tejaja: ... a někdo ani česnek nemůže, přece se kvůli tomu nevzdá jakéhokoliv vepřového! Já bych skoro řekla, že do tohoto receptu se ani nehodí (taky jsem ho už zkusila). :-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

:yes:<3<3

Moc děkuji za úžasný recept. Pořád jsem přemýšlela, co udělám jiného, na oslavě mých narozenin na chatě s přáteli. Zkusila jsem Váš recept a vyšlo to. Podařilo se a já jsem od všech jsem sklidila chválu :-) . Dovolím si přidat fotky, dávám palec nahoru a plný počet bodů :yes: :yes:

celé stránky top recepty jsou dobré -recepty jak sladké tak i ostatní i krkovička byla výborná jen tak dál a přeji Vám hodně zhlédnutí a dávám palec nahoru :yes:

JendaBenda 15. 7. 2012 15:04
Takže uděláno, ochutnáno - milováno. Báječná plná chuť, je to překvapivě šťavnaté a libové. Příště zkusíme vyměnit žampiony za hříbky :yes:

O víkendu pekl tuto dobrotu manžel;-)bylo to výborné:yes:docela by se tam mohla přidat i cibule,a uzenou krkovičku tam dal krájenou na jemnější kousky;-)dovoluji si přidat fotky:-8;-)

Moc príma bašta:-p+17:yes:

Dnes jsem dostala krkovici od tchýně;-)tak mám inspiraci:yes:;-)

:-p viděla jsem na stránkách Apetitu, vypadá to dobře:yes:

Tento recept jsem našla v časopise apetit a nemohla jsem odolat ho nevyzkoušet.:-)) Při příležitosti oslavy narozenin se opravdu tento recept vyplatil. :-p

:yes::yes::-))Kadlik:

Já ho znám taky z receptů cz. - tam se jmenuje Krkovička pro vítanou návštěvu, jeho autorem je airan a pod tímto názvem putuje po celém internetu a dokonce jsem ho viděla v nějakém časopise, už nevím v kterém:-)
http://www.recepty.cz/recept/krkovicka-pro-vitanou...

Taky znám tento recept z Receptů.cz a já bych ji měla pro koho uvařit. Díky za připomenutí a ukládám:yes:...+1

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
jak dlouho péct krkovici, krkovice recepty, co uvařit pro návštěvu, jak dlouho péct krkovičku, jak péct krkovici, krkovice recept, jak pect krkovičku, krkovička na medu, krkovička recepty, recepty z krkovice, recepty pro návštěvu z vepřového masa, maso pro navstevu, jak upravit krkovici, krkovicka recept, jak upravit krkovičku, krkovice apetit, co uvarit z krkovicky, recepty pro navstevu, recept na krkovici, pečená krkovice s bůčkem

Suroviny:
krkovice vepřová, pepř, olej, víno bílé, hořčice, med, sůl, maso uzené, sýr, žampióny

Přidat fotografie receptu