Nutriční hodnoty (Zeleninový závin z taženého špaldového těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 233 kJ / 1 251 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,98 g |
| Tuky | 30,39 g |
| – nasycené | 7,33 g |
| – nenasycené | 14,40 g |
| –– mononenasycené | 10,02 g |
| –– polynenasycené | 4,38 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 55,90 g |
| Cholesterol | 860 mg |
| Sodík | 803 mg |
| Sůl | 1,76 g |
| Sacharidy | 151,20 g |
| – cukry | 25,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g celeru | Celer bulva čerstvá | 300 g |
| 300 g 300 g mrkve | Mrkev čerstvá | 300 g |
| 1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
| 250 g 250 g žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 2-3 2-3 vejce | Vejce slepičí | 175 g |
| 150 g 150 g špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 150 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1 1 a 1/2 lžíce oleje | Olej řepkový | |
| 100-120 g 100-120 g vlažné vody | Voda | 110 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská |