Nutriční hodnoty (Středomořské brambory se šalvějí a černými olivami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 967 kJ / 1 665 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,06 g |
| Tuky | 74,70 g |
| – nasycené | 10,38 g |
| – nenasycené | 63,02 g |
| –– mononenasycené | 54,36 g |
| –– polynenasycené | 8,66 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 25,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 331 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 204,63 g |
| – cukry | 10,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1000 g 1000 g drobných nových brambor | Brambor raný | 1000 g |
| 100 g 100 g černých oliv | Olivy čerstvé zralé | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sušené šalvěje (nebo lžíce čerstvé, nasekané) | Šalvěj sušená | |
| 6 lžic 6 lžic olivového oleje | Olej olivový | 66 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce bílého vinného octa (nebo půl lžíce obyčejného kvasného) | Ocet vinný bílý | 15 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| zelená petrželová nať | Petržel nať čerstvá |