Nutriční hodnoty (Šprotová pomazánka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 545 kJ / 369 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,90 g |
| Tuky | 31,64 g |
| – nasycené | 14,52 g |
| – nenasycené | 14,09 g |
| –– mononenasycené | 11,72 g |
| –– polynenasycené | 2,37 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 316 mg |
| Sodík | 345 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 7,86 g |
| – cukry | 2,26 g |
| ––– laktóza | 1,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 konzerva 1 konzerva uzených šprotů (cca 250 g) | Šprot uzený | |
| 1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce pomazánkového másla | Pomazánka mléčná | 36 g |
| 1 lžička 1 lžička citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml |
| 1 1 jarní cibulka nakrájená najemno | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 1 vejce uvařené natvrdo nastrouhané nebo nakrájené | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |