Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka na bylinkách se smetanovo-žampionovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Nejšťavnatějším druhem vepřového masa je vepřová panenka. Marinovaná v cibuli, česneku, obalená v sušených bylinkách, vytvoří společně se smetanovo-žampionovou omáčkou výborný chuťový zážitek.

Přidat do oblíbených Montanka Montanka Přečíst komentáře 7

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 996 kJ /
1 911 kcal
Bílkoviny22,97 g
Tuky176,83 g
Vláknina21,03 g
Cholesterol 551 mg
Sodík 543 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy50,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Obě cibule oloupeme. Jednu cibuli nakrájíme na plátky, druhou nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Panenku odblaníme, nakrájíme na širší "šikmá" kolečka. Každý medailonek z boku nařízneme, lehounce prsty naklepeme. Krok 3: Z každé strany osolíme, opepříme, lehounce pomažeme hořčicí a posypeme bazalkou a oreganem. Krok 4: Do misky nalijeme trochu oleje, dáme na kolečka nakrájenou polovinu cibule a na plátky nakrájeného česneku, položíme maso, zakápneme olejem a rozložíme zbytek cibule a česneku. Necháme 2 hodinky odležet. Krok 5: Na rozehřátém oleji, z každé strany, pečeme 5 minut. K masu dáme dělat i cibuli, podáváme ji poté s masem. Krok 6: Omáčka: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky česnek. Krok 7: Když zesklovatí, přidáme žampiony, lehounce orestujeme a zalijeme smetanou. Krok 8: Osolíme, opepříme, drcený kmín. Krátce (5-10 minut) povaříme, než žampiony změknou a pustí vůni do omáčky. Krok 9: Hotovou panenku podáváme přelitou smetanovou omáčkou, vhodnou přílohou jsou např. opečené brambory.

TIP: Jak udělat pečené brambory v troubě

Zveřejněno 17. 7. 2014 16:24

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka na bylinkách se smetanovo-žampionovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/30vQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Právě uvařeno, výborný moc nám chutnalo super recept děkuji:. :yes::yes::-K

To je právě ten recept co jsem hledala.Budu vařit na Nový rok.:yes:

...no ňamňam hned bych si dala - vyzkouším, ukládám, posíám 7. bodík

Vypadá to báječně a jistě to tak bude i chutnat. V rámci šetření zkusím udělat s vykostěnou kotletkou.:-K:-p

jo, to bude dobrota :-p:-K

Jistá dobrota a podobné dobroty máme moc rádi:yes:

Zítra budeme dělat, takže nám to padlo do noty. Udělil jsem kladný bodík :yes: a přidal do oblíbených. http://clupmi.blog.cz

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Tématické fráze:
vepřová panenka, vepřová panenka se žampiony, vepřová panenka na žampionech se smetanou, vepřová panenka recept, vepřová panenka recepty, vepřová panenka na žampionech, veprova panenka s zampiony, panenka se zampionovou omackou, vepřová panenka se smetanovou omáčkou, vepřová panenka s omáčkou, panenka s zampionovou omackou, recepty z vepřové panenky, recepty na vepřovou panenku, recept na vepřovou panenku, vepřové na žampionech, restované žampiony se smetanou, zampionova omacka k panence, vepřova panenka na na žampionech, recept vepřová panenka, recepty s vepřovou panenkou

Suroviny:
panenka vepřová, cibule, česnek, hořčice plnotučná, sušená bazalka, koření oregáno sušené, sůl, pepř mletý, olej, smetana ke šlehání, žampióny, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, kmín drcený, máslo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka na bylinkách se smetanovo-žampionovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/30vQ

Přidat fotografie receptu