Nutriční hodnoty (Buchty Lucinka z domácí pekárny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 282 kJ / 3 413 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,91 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,91 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 59,00 g |
Tuky | 149,65 g |
– nasycené | 87,35 g |
– nenasycené | 55,21 g |
–– mononenasycené | 45,68 g |
–– polynenasycené | 9,53 g |
––– omega 3 | 1,02 g |
Vláknina | 16,50 g |
Cholesterol | 823 mg |
Sodík | 144 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 432,49 g |
– cukry | 89,85 g |
––– laktóza | 13,45 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 ml 250 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
150 g 150 g rozpuštěného masla | Máslo kravské | 150 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
1 lžice 1 lžice citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
strouhaná kůra z 1 citrónu | Citrón čerstvý | |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1 lžička 1 lžička sušeného droždí | Droždí sušené | 5 g |
mak | Mák modrý | |
povidla | Povidla | |
tvaroh | Tvaroh polotučný | |
jablka | Jablko čerstvé | |
maslo | Máslo kravské | |
rum | Rum |