Šlehačkový beránek

verushka Kuchařka: verushka

Moučníky , Ostatní 56 názorů

Suroviny

30 dkg polohrubé mouky
22,5 dkg cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
1 šlehačka (já měla deLuxe 41%)
1 prášek do pečiva
Recept si zatím oblíbilo 51 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme s oběma cukry, přilijeme šlehačku a poté přimícháme mouku s práškem do pečiva.

  2. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 180°C asi 50 minut. (50 minut v mojí těžké dvoudílné keramické formě, v teflonové to bude určitě rychleji). Po upečení můžeme pocukrovat, polít polevou, jak kdo rád.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 161 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šlehačkový beránek

  • zlatovlaska zlatovlaska

    Dneska pekla moje dcera a moc se jí povedl. :yes: Těsto je nadýchané a krásně voní: -K už se těším, až zakrojíme <3

    Odpovědět

  • verushka verushka(autorka receptu)

    Blanchet: Dobrý den, je možné, že máte menší formu než já a tudíž se všechno těsto do formy nevlezlo a muselo někam pryč :-) jiná možnost mě nenapadá, ještě nikdy se mi to nestalo

    Odpovědět

  • Blanchet Blanchet

    Dobrý den . Nevím kde se stala chyba , ale těsto mi z formy vyteklo ;-( ( částečně), mám dvoudílnou kameninovou po babičce. Poradíte prosím ?:-)

    Odpovědět

  • Lenkalenkalenka Lenkalenkalenka

    Veronika.Hrozna: Dajda: update - beranek je úspěšně upečen a je vynikající. Dekuju za rady a verushce za recept :-K
    Zkusím uložit fotku

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Dajda: Zkusí a uvidí, jestli se povede!

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Lenkalenkalenka: Měli by mít ! Ovšem, co bylo, bylo, terazky je korona!:-((

    Odpovědět

  • Lenkalenkalenka Lenkalenkalenka

    Dajda: Já jsem použila hladkou mouku u všech českých receptu s úspěchem (doposud) ale nikdy jsem nepoužívala smetanu tak sem nevěděla jestli to bude mít nějaký vliv. Asi je mezi upecenou buchtu s hladkou a s polohrubou moukou rozdíl ale já nejsem odborník a tudíž to nepoznám. Cukrari by to určitě viděli jinak.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Lenkalenkalenka: VeronikaHrozna:

    Tohle bylo oblíbené těsto maminky mého muže. Pekla z něj bábovky, bublaniny, na Vánoce rybu a na Velikonoce beránka. Používala výhradně hladkou mouku a moučník se vždycky podařil!::-K Takže není třeba se bát hladké mouky.

    Výborná je z tohoto těsta ořechová bábovka - část mouky se nahradí strouhanými ořechy v objemovém poměru 2 díly ořechů na 1 díl mouky. Takže v praxi můžete nahradit zhruba 1 decku mouky 2 deckami ořechů. Do části těsta pak můžete přidat lžíci rozpustné kávy. ;-)

    Odpovědět

  • Lenkalenkalenka Lenkalenkalenka

    Veronika.Hrozna: Já jsem v Anglii a je tu obchod v Londýně co rozvazi potraviny ale poštovné je děsne. Zajdu do polského obchodu jestli ji tam náhodou nemají. Dekuju za info xx

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Lenkalenkalenka: Kolega mi právě sdělil, že u polských kuchařů, lze taky vymámit trošku polohrubé mouky. A prý existuje, nějaký obchod, který posílá potraviny z ČR do celého světa.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Lenkalenkalenka: Obyčejně se balí po 250 ml ! Pozor na mouku, pokud není polohrubá, ale hladká , tak se to nemusí podařit.
    Mám zkušenost ze zahraničí, že obyčejně ve francouzské restauraci polohrubou i hrubou mouku mají, v obchodě ne! Pokud máš známého kuchaře, tak trošku dostaneš. ;-)

    Odpovědět

  • Lenkalenkalenka Lenkalenkalenka

    Kolik ml je v jedné šlehačce prosím? Žijí v zahraničí a šlehačky tu mají různé objemy. Dekuju.

    Odpovědět

  • O.Renda O.Renda

    je to super recept,beránka jsem dnes upekla a vypadá krásně.je nadýchaný a vyklouzl z formy skoro sám)))).Posílám bodík a jiný už dělat nebudu:yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom

    Upekla jsem beránka podle Vašeho receptu a přidala jsem fotku. těsto je výborné. Pekla jsem v silikonové formě.:yes::yes:

    Odpovědět

  • bleknin bleknin

    Beránka pečeme ořechového v kamenné formě (z roku 1952). Formu před vlitím těsta vymažeme rozpuštěným sádlem (zvláště pečlivě uši a čenich) a vysypeme hrubou moukou. Po uplynutí doby pečení vytáhneme formu z trouby (klasické elektrické), na horní díl (bez čenichu) položíme utěrku namočenou v silně studené vodě a chvíli ji necháme na formě ležet. Pak horní díl lehce sundáme, špejlí vyzkoušíme, zda je upečeno (suchá špejle). Pokud je, tak horní díl vrátíme na místo, otočíme formu spodním dílem nahoru a opět na něj položíme utěrku namočenou ve studené vodě a po chvíli spodní díl sundáme. A je hotovo.

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: šlehačkový velikonoční beránek recept na beránka v keramické formě velikonoční beránek ze šlehačky velikonoční beránek šlehačkový recept na velikonočního beránka ze šlehačky velikonoční beránek se šlehačkou recept na šlehačkového beránka velikonoční beránek keramická forma recept velikonoční beránek šlehačkový recepty jednoduchy recept na beranka recept na beránka ze šlehačky šlehaný velikonoční beránek recept velikonoční beránek šlehačkový recept jak dlouho péct beránka v keramické formě beránek v keramické formě recept jednoduchý velikonoční beránek jednoduchý beránek velikonoční slehackovy beranek recepty rychlý beránek pečení beránka v keramické formě recept