Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkový beránek

Minimálně jednou za rok většina z nás peče klasického velikonočního beránka. Někdo sází na piškotového či třeného, my jsme letos zkusili recept na beránka ze šlehačky. Těsto je vláčné a voňavé, krásně světlé. Není nutné ho polévat, stačí pocukrovat.

Hodnocení receptu je 4,9 (59×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

1. 4. 2010 16:19

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Kuchařka Naše moučníky
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše moučníky

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 048 kJ / 2 402 kcal
Bílkoviny64,72 g
Tuky33,24 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 524 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy456,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Doba pečení je uvedena pro dvoudílnou hrubší keramickou formu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Anna

18. 4. 2022 14:58

Upečeno / fotka vložena. Beranek chutná jako piškotobabovka. Dala jsem do těsta čokoládu hořkou a bílou. Pečeno v kameninove dvoudílné formě. Doba pečení 50minut jako v receptu. Povedl se na první pokus. Sladký je tak akorát.

Merylas Merylas (moderátorka)

17. 4. 2022 09:16

PBJANA: Na šlehačku se používá většinou 33% smetana. Smetana na šlehání je k dostání o tučnosti 30 až 35%, tak těch 33% je takový průměr. Čím víc tuku, tím je pak šlehačka pevnější, ale tady na tom zase až tak nezáleží, do těsta se přidává tekutá. :-K

PBJANA

17. 4. 2022 08:51

Ivetulinka75: jakou jste tam dala šlehačku ja mam doma jen na šlehání. :-8

Ivetulinka75

16. 4. 2022 19:14

Beránek se povedl, tento recept je opravdu perfektní<3

Asolonia

5. 4. 2021 08:33

Skvělý recept. Beránek upečený, fotečka vložena. Je nádherný a výborný! Pekla jsem přesně podle receptu a vše vyšlo na 1 *. Mám kameninovou dvoudílnou formu a tu jsem před vložením těsta namočila na hodinu do studené vody, beránek se tak nepřipekl a šel lépe vyklopit. :yes: Díky za receptík a posílám bodík. :-!

1206Luccy

4. 4. 2021 12:18

verushka: Mně někdy zbyde těsto,když déle šlehám,pak dávám zbytek těsta do formy na muffiny. Předevčírem mi třeba těsto nezbylo,dnes ano :-) Z tohoto receptu,množství dodržuji vždy. :-8

Petuleff Petuleff

1. 4. 2021 12:41

<3 úplně přesně do mojí formy i doba pečení odpovídá, takže peču dnes už druhého, děkuji za úžasný, jednoduchý recept :yes:

zlatovlaska

10. 4. 2020 16:38

Dneska pekla moje dcera a moc se jí povedl. :yes: Těsto je nadýchané a krásně voní: -K už se těším, až zakrojíme <3

verushka verushka

10. 4. 2020 10:52

Blanchet: Dobrý den, je možné, že máte menší formu než já a tudíž se všechno těsto do formy nevlezlo a muselo někam pryč :-) jiná možnost mě nenapadá, ještě nikdy se mi to nestalo

Blanchet

10. 4. 2020 10:24

Dobrý den . Nevím kde se stala chyba , ale těsto mi z formy vyteklo ;-( ( částečně), mám dvoudílnou kameninovou po babičce. Poradíte prosím ?:-)

Lenkalenkalenka

4. 4. 2020 13:25

Veronika.Hrozna: Dajda: update - beranek je úspěšně upečen a je vynikající. Dekuju za rady a verushce za recept :-K
Zkusím uložit fotku

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 4. 2020 10:41

Dajda: Zkusí a uvidí, jestli se povede!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 4. 2020 10:37

Lenkalenkalenka: Měli by mít ! Ovšem, co bylo, bylo, terazky je korona!:-((

Lenkalenkalenka

2. 4. 2020 08:36

Dajda: Já jsem použila hladkou mouku u všech českých receptu s úspěchem (doposud) ale nikdy jsem nepoužívala smetanu tak sem nevěděla jestli to bude mít nějaký vliv. Asi je mezi upecenou buchtu s hladkou a s polohrubou moukou rozdíl ale já nejsem odborník a tudíž to nepoznám. Cukrari by to určitě viděli jinak.

Dajda Dajda

2. 4. 2020 07:48

Lenkalenkalenka: VeronikaHrozna:

Tohle bylo oblíbené těsto maminky mého muže. Pekla z něj bábovky, bublaniny, na Vánoce rybu a na Velikonoce beránka. Používala výhradně hladkou mouku a moučník se vždycky podařil!::-K Takže není třeba se bát hladké mouky.

Výborná je z tohoto těsta ořechová bábovka - část mouky se nahradí strouhanými ořechy v objemovém poměru 2 díly ořechů na 1 díl mouky. Takže v praxi můžete nahradit zhruba 1 decku mouky 2 deckami ořechů. Do části těsta pak můžete přidat lžíci rozpustné kávy. ;-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše chalupářská
kuchařka

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šlehačkový velikonoční beránek recept na beránka v keramické formě velikonoční beránek ze šlehačky velikonoční beránek šlehačkový recept na velikonočního beránka ze šlehačky velikonoční beránek se šlehačkou recept na šlehačkového beránka velikonoční beránek keramická forma recept velikonoční beránek šlehačkový recepty jednoduchy recept na beranka recept na beránka ze šlehačky šlehaný velikonoční beránek recept velikonoční beránek šlehačkový recept jak dlouho péct beránka v keramické formě beránek v keramické formě recept jednoduchý velikonoční beránek jednoduchý beránek velikonoční slehackovy beranek recepty rychlý beránek pečení beránka v keramické formě recept

Suroviny: mouka polohrubá, cukr, cukr vanilkový, vejce, šlehačka, prášek do pečiva, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Šlehačkový beránek

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8RK