Nutriční hodnoty (Šumperské vejce na 2 způsoby)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 549 kJ / 2 282 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 196,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 196,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,49 g |
| Tuky | 162,74 g |
| – nasycené | 50,05 g |
| – nenasycené | 91,65 g |
| –– mononenasycené | 70,99 g |
| –– polynenasycené | 20,65 g |
| ––– omega 3 | 0,69 g |
| Vláknina | 2,10 g |
| Cholesterol | 2,00 g |
| Sodík | 2,01 g |
| Sůl | 4,41 g |
| Sacharidy | 7,35 g |
| – cukry | 2,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 700-800 g 700-800 g mletého masa | Vepřový ořez | 750 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 2 polévkové lžíce Solamylu | Bramborový škrob | |
| špetku špetku mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| špetku špetku mletého kmínu | Kmín mletý | |
| 2 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | |
| pár kapek kapek sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | |
| sůl | Sůl mořská | |
| trochu trochu strouhanky na zahuštění | Strouhanka pšeničná | |
| 4 4 vejce uvařená | Vejce slepičí | 280 g |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 1-2 1-2 kyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 4-8 plátků 4-8 plátků šunky nebo anglická slanina | Šunka vepřová vařená | 120 g |
| kousek kousek červené papriky | Paprika červená čerstvá | |
| hořčice na potření nebo tuková blána | Hořčice plnotučná | |
| olej nebo sádlo | Olej řepkový |