Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Šumperské vejce na 2 způsoby)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie9 549 kJ /
2 282 kcal
Bílkoviny196,57 g
– z toho živočišné bílkoviny196,08 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,49 g
Tuky162,74 g
– nasycené50,05 g
– nenasycené91,65 g
–– mononenasycené70,99 g
–– polynenasycené20,65 g
––– omega 30,69 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 2,00 g
Sodík 2,01 g
Sůl4,41 g
Sacharidy7,35 g
– cukry2,10 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
700-800 g 700-800 g mletého masa Vepřový ořez 750 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
2 2 polévkové lžíce Solamylu Bramborový škrob
špetku špetku mletého pepře Pepř černý mletý
špetku špetku mletého kmínu Kmín mletý
2 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice Hořčice plnotučná
pár kapek kapek sójové omáčky Sójová omáčka Tamari
sůl Sůl mořská
trochu trochu strouhanky na zahuštění Strouhanka pšeničná
4 4 vejce uvařená Vejce slepičí 280 g
1/2 1/2 cibule Cibule čerstvá 35 g
1-2 1-2 kyselé okurky Okurka polní zavařená
4-8 plátků 4-8 plátků šunky nebo anglická slanina Šunka vepřová vařená 120 g
kousek kousek červené papriky Paprika červená čerstvá
hořčice na potření nebo tuková blána Hořčice plnotučná
olej nebo sádlo Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.