Nutriční hodnoty (Ořechový koláč s tvarohem, jablky a piškotovou čepicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 947 kJ / 3 811 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 107,73 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 62,22 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 45,51 g | 
| Tuky | 215,05 g | 
| – nasycené | 46,28 g | 
| – nenasycené | 145,52 g | 
| –– mononenasycené | 70,72 g | 
| –– polynenasycené | 74,80 g | 
| ––– omega 3 | 9,71 g | 
| Vláknina | 26,44 g | 
| Cholesterol | 1,08 g | 
| Sodík | 742 mg | 
| Sůl | 1,71 g | 
| Sacharidy | 348,04 g | 
| – cukry | 148,33 g | 
| ––– laktóza | 9,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 210 g 210 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 210 g | 
| 170 g 170 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 170 g | 
| 100 g 100 g vlašských ořechů (jemně mletých) | Vlašské ořechy | 100 g | 
| 80 g 80 g cukru moučka | Cukr bílý | 80 g | 
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 2.5 g | 
| 1 špetka 1 špetka mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| 500 g 500 g jablek | Jablko čerstvé | 500 g | 
| 250 g 250 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g | 
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| cukr krupice (podle chuti) | Cukr bílý | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 1 lžíce 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku | Puding v prášku | 15 g | 
| rozinky (nemusí být) | Rozinky | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g | 
| 3 lžíce 3 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 36 g | 
| 3 lžíce 3 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 33 g |