Nutriční hodnoty (Jahodová charlotta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 015 kJ / 2 394 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,00 g |
| Tuky | 71,36 g |
| – nasycené | 13,22 g |
| – nenasycené | 42,98 g |
| –– mononenasycené | 31,06 g |
| –– polynenasycené | 11,92 g |
| ––– omega 3 | 2,17 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 718 mg |
| Sůl | 2,22 g |
| Sacharidy | 359,80 g |
| – cukry | 210,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 400 g 400 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 400 ml |
| 400 g 400 g krémové zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 400 ml |
| 250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
| 400 g 400 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 400 ml |
| rozmačkané čerstvé jahody | Jahody čerstvé | |
| cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
| 3-4 3-4 želatinové ztužovače za studena | Ztužovač želatinový | |
| jahody | Jahody čerstvé | |
| jahodová marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| cukrářské želé | Želatina cukrářská | |
| cukrářské piškoty | Piškoty cukrářské |