Nutriční hodnoty (Kerblíková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 391 kJ / 810 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,00 g |
| Tuky | 49,40 g |
| – nasycené | 30,00 g |
| – nenasycené | 17,53 g |
| –– mononenasycené | 13,50 g |
| –– polynenasycené | 4,03 g |
| ––– omega 3 | 0,77 g |
| Vláknina | 8,80 g |
| Cholesterol | 125 mg |
| Sodík | 86 mg |
| Sůl | 0,16 g |
| Sacharidy | 71,05 g |
| – cukry | 7,75 g |
| ––– laktóza | 3,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 svazek 1 svazek polévkové zeleniny | Mrkev čerstvá | |
| 10 g 10 g rostlinného tuku | Margarín | 10 g |
| 40 dkg 40 dkg brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 1 svazek 1 svazek kerblíku | Kerblík nať čerstvá | |
| 3/4 l 3/4 l vývaru | Vývar hovězí | 750 ml |
| 125 ml 125 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 125 ml |