Nutriční hodnoty (Jahodový koláč se zakysanou smetanou a meduňkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 434 kJ / 3 450 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,00 g |
| Tuky | 184,68 g |
| – nasycené | 31,11 g |
| – nenasycené | 133,38 g |
| –– mononenasycené | 96,45 g |
| –– polynenasycené | 36,93 g |
| ––– omega 3 | 10,57 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 1,11 g |
| Sodík | 568 mg |
| Sůl | 1,58 g |
| Sacharidy | 375,76 g |
| – cukry | 190,66 g |
| ––– laktóza | 10,66 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 125 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 lžička 1 lžička mandlového aroma | Aroma mandlové | 5 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 62.5 ml |
| jahody | Jahody čerstvé | |
| 200 ml 200 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 50 g 50 g moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| citronová kůra z 1/2 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| 15 lístků 15 lístků meduňky | Máta peprná list čerstvá |