Nutriční hodnoty (Pravá vanilková zmrzlina)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 965 kJ / 2 860 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 220,90 g |
| – nasycené | 122,16 g |
| – nenasycené | 79,04 g |
| –– mononenasycené | 64,80 g |
| –– polynenasycené | 14,24 g |
| ––– omega 3 | 1,66 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,79 g |
| Sodík | 326 mg |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 176,82 g |
| – cukry | 174,75 g |
| ––– laktóza | 24,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 500 ml 500 ml šlehačky | Šlehačka 35% | 500 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 1 vanilkový lusk rozřízlý napůl | Vanilkové lusky | |
| 6 6 žloutků | Vaječný žloutek | 138 g |
| 3/4 lžičky 3/4 lžičky vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 5.25 ml |