Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limitovaná mikulášská nabídka

Do obchodu

Jidáše, jidášky…

Jemné, příjemně sladké kynuté pečivo tvarem připomínající provaz, to jsou tradiční velikonoční jidáše či jidášky. Po upečení se ještě horké potírají medem a zchladlé je můžeme jíst jen tak suché nebo třeba namazané máslem a marmeládou.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min +kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, +kynutí)

11. 4. 2019 10:39

Suroviny pro 20 kusů

20 kusů

Kuchařky
Ivy Trhoňové
právě v prodeji

Iva Trhoňová

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 507 kJ / 2 989 kcal
Bílkoviny67,21 g
Tuky102,97 g
Vláknina17,85 g
Cholesterol 681 mg
Sodík 42 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy439,49 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Správně bychom měli jidášky pojíst na Zelený čtvrtek k snídani (nebo lépe před východem slunce) – kdo chce dodržet, musí upéct už ve středu večer. Jí se pomazané medem, který symbolizuje sílu, zdraví a soudržnost.

http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Stanka71

3. 4. 2021 19:27

Skvělé :-)žiju v Německu a chtěla jsem upéct něco typicky českého...a tyto jídášky chutnaly tak, že jsem je letošní Velikonoce pekla už podruhé ;)děkuji za skvělý recept a přeji všem pohodové svátky jara ????????????????

kucharka-pekarka

3. 4. 2021 06:38

Výborné. Doporučuji. :-)

cathleen cathleen

13. 4. 2020 09:20

Elle Guinea: jsem moc ráda <3 za vyzkoušení i foto, díky!

Elle Guinea Elle Guinea

13. 4. 2020 08:24

Vyborne.:yes::yes::yes: Pridavam foto, pokud nevadi.:-D

cathleen cathleen

9. 4. 2020 18:21

Kamila S.: moc mě těší, že jidášky podle receptu tak chutnaly, díky! :-K

Kamila S.

9. 4. 2020 14:58

Vyzkoušela jsem a jsou moc dobré :-).

cathleen cathleen

12. 4. 2019 09:18

mysulka: děkuji, Leničko :-* - mám tohle jarní pečivo velice ráda, těsto je příjemně tvárné a jidášky výborné i třetí den po upečení :-8

mysulka mysulka

12. 4. 2019 06:41

Opravdu jak malované :-):yes::-K

cathleen cathleen

11. 4. 2019 19:28

maiva: děkuju <3

maiva maiva

11. 4. 2019 17:19

Jako malované, skvělá poznámka o vstávání za kuropění:-) :yes::yes::-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jidase jidášky jidase recept jidášky recept recept na jidase velikonoční jidáše top recepty jidáše jidáše ze suchého droždí jak upéct jidášky kdy se jí jidáše co jsou jidaše jidáškx top recept na jidáše zrada jidáše too recepty jidáše jidase top recept jak tvarovat jidáše kdy se ji jidas top recepty velikonoční jidáše recept na jidasky

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, voda, máslo, žloutek, cukr, kůra citronová, sůl, droždí čerstvé

TopRecepty.cz

Jidáše, jidášky…

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oznk