Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jahodovo-třešňové koláče s kysanou smetanou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie16 694 kJ /
3 990 kcal
Bílkoviny84,16 g
– z toho živočišné bílkoviny31,16 g
– z toho rostlinné bílkoviny53,00 g
Tuky201,12 g
– nasycené34,84 g
– nenasycené152,38 g
–– mononenasycené109,05 g
–– polynenasycené43,33 g
––– omega 312,63 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 620 mg
Sodík 829 mg
Sůl2,03 g
Sacharidy451,80 g
– cukry92,30 g
––– laktóza19,30 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 ml 200 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
150 ml 150 ml oleje Olej řepkový 150 ml
10 lžiček 10 lžiček cukru krupice Cukr bílý 50 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
1 špetka 1 špetka mletého badyánu Badyán
strouhaná kůra z 1/2 citronu Citronová kúra čerstvá
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1/2 kg 1/2 kg polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 500 g
2 lžičky 2 lžičky sušeného droždí (nebo 20 g čerstvého) Droždí sušené 10 g
200 g 200 g zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 200 ml
1 lžíce 1 lžíce cukru krupice Cukr bílý 12 g
čerstvé jahody Jahody čerstvé
třešně Třešně čerstvé
1 hrst 1 hrst polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá
1 plátek 1 plátek másla Máslo kravské 10 g
1 hrst 1 hrst cukru Cukr bílý
1/2 lžičky 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva Kypřící prášek 2.5 g
1 1 vejce na potření Vejce slepičí 70 g
hladká mouka na podsypání Mouka pšeničná hladká

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.