Domácí marcipán

effkka Kuchařka:

Moučníky , Drobné pečivo, Ostatní 34 názorů

Domácí marcipán
517
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Suroviny

350 g cukru moučka
110 g másla
110 g sušeného mléka
1 bílek
2 lžíce rumu
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Důkladně zamícháte a můžete si z toho buď udělat kuličky, nebo to můžete dát do platíček z adventního kaledáře.

Poznámka

A aby se to dětem víc líbilo, stačí, když přidáte potravinářské barvivo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 135 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí marcipán

  • casino casino

    MARCIPÁN;-(
    No, kdyby tento a jemu podobné marcipány znal Maxim Gorkij, tak místo "Člověk – to zní hrdě" napsal "Marcipán - to zní hrdě" :-D

    Odpovědět

  • Zdena Nykodýmová Zdena Nykodýmová(neregistrovaný)

    Fakt hustý .:-p:-

    Odpovědět

  • malyLibor malyLibor

  • Žaneta Žaneta(neregistrovaná)

    Niky:nejlepší na obarvování marcipánu nebo také fondánu jsou gelové potravinářské barvy, které jsou k dostání v prodejnách s potřebami na pečení. Stačí se podívat na internetu zda ve vašem okolí se takováto prodejna nachází. Cca.jedna barvička stojí 60-80Kč a vydrží strašně dlouho ;) Mohu jen doporučit.

    Odpovědět

  • Týna Týna(neregistrovaná)

    Dobrý den zkoušela jsem tento marcipán,ale když jsem ho udělala pořád z něho teklo máslo,mám tam ještě něco přidat?

    Odpovědět

  • Vendula Vendula(neregistrovaná)

    je tento marcipán vhodný i na potahování dortů?

    Odpovědět

  • Niky Niky(neregistrovaný)

    Chtěla jsem se zeptat, jak ten marcipán obarvit, aby ty barvy byly tak pěkně syté. Prášek nasypu přímo když dělám marcipán ? Protože když jsem si koupila marcipán a pokoušela se jej obarvit štětečkem (smíchala jsem prášek s vodou, jak je na obalu barev), barva byla taková nijaká.:-)

    Odpovědět

  • K@tka K@tka

    I když mi tenhle taky moc chutná, sama dělám marcipán z mandlí. je to ale dřina... Výsledek ale stojí taky za to! Je to marcipán, který jsem se naučila na jedněch středověých trzích. Tady jsem to nafotila:

    http://www.foodstyle.cz/products/domaci-marcipan/ ;-)

    Odpovědět

  • Buggy :) Buggy :)(neregistrovaný)

    :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: Velmi dobré ... :) jste opravdu výborná kuchařka ... :yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Mili: no, kdyby náhodou ne, mrkni se na podobné recepty pod fotem. Určitě si něco vybereš;-)

    Odpovědět

  • Mili Mili(neregistrovaný)

    chtěla bych se zeptat jestli se tím dá potáhnout i dort?

    Odpovědět

  • David 12 let David 12 let(neregistrovaný)

    Ornella:to je jedno hlavní je ,že to tak chutnalo :D ne??

    Odpovědět

  • David 12 let David 12 let(neregistrovaný)

    musí být rum?

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    A asi bych tam ani nedávalo to máslo, nebo jen kousíček, tak max. 1 lžíci. Dle tohoto množství bych řekla, že ta hmota nemůže vůbec držet tvar. Bála bych se, že se při pokojové teplotě rozpustí. Ale nezkoušela jsem, takže je to jen názor, nikoliv zkušenost;-)

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Veroniko, sušené mléko sušenou smetanou určitě něnahrazuj.... zkusila jsem to jednou a marcipán se úplně roztekl... bohužel to fakt nejde. Musí být sušené mléko. Pokud nemáš možnost koupit, tak si vyber jiný druh potahovací hmoty, např. marcipán z marshmallow nebo varnu.

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo