Nutriční hodnoty (Vařené uzené s česnekovou kaší a pikantní okurkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 074 kJ / 496 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,27 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,47 g |
| Tuky | 23,07 g |
| – nasycené | 11,98 g |
| – nenasycené | 10,56 g |
| –– mononenasycené | 9,36 g |
| –– polynenasycené | 1,20 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 9,66 g |
| Cholesterol | 55 mg |
| Sodík | 120 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 58,61 g |
| – cukry | 6,64 g |
| ––– laktóza | 3,22 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| uzená krkovice (kýta nebo kotleta - vcelku na dvě porce) | Vepřová krkovice uzená | |
| 6 6 středních brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla (do brambor) | Máslo kravské | 20 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 0,25 hrnku 0,25 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 62.5 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| máslo na pánev | Máslo kravské | |
| 2 2 nakládané kyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 1 1 jarní cibulka s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky dijónské hořčice | Hořčice dijonská | 3 g |
| 1 lžička 1 lžička olivového oleje | Olej olivový | 5 ml |