Hamburger s hranolky

Hovězí maso Doba přípravy: 1 hod 10 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 1 hod 10 názorů

Suroviny 1 porce

500 g Hovězí maso
2 ks hamburgrové housky
dijonska hořčice
kečup
4 plátky anglická slanina (plátky)
1 hlávka ledový salát
2 plátky sýr cheddar
1 ks rajče
1 ks červená paprika
Připravíme si zeleninu. Rajče nakrájíme na tenčí kolečka, stejně jako cibuli. Oddělíme list ledového salátu cibule.
hranolky:
750 g brambor
1 ČL koření gyros
2 PL olivového oleje extra virgin

Postup přípravy receptu

  1. Základem úspěchu dobrého burgeru (samozřejmě kromě masa) je kvalitní bulka. Proto neváhejte a kupte tu nejlepší, kterou seženete.
    Maso použijeme čistě hovězí - ne míchané! Buď si necháme namlít u řezníka nebo koupíme v supermarketu ve vaničce. Maso podle chuti opepříme, osolíme, přidáme špetku chilli a vymodelujeme do kruhovitého tvaru. Ze zkušenosti doporučuji o dost větší než je velikosti bulky (maso se pečením smrskne).

  2. Připravíme si zeleninu. Rajče nakrájíme na tenčí kolečka, stejně jako cibuli. Oddělíme list ledového salátu.

  3. Bulku na hamburger horizontálně rozkrojíme tak, aby nebyla žádná ze dvou částí tenká a nedošlo tak při konzumaci k jejímu rozdrobení.

  4. K tepelné úpravě masa použijeme grilovací pánev, v lepším případě gril. Maso zprudka opečeme z každé strany. Souběžně s ním necháme opékat plátky slaniny.
    Pokud máme možnost, na chvilku dáme opékat i části bulky, aby byla křupavější.

  5. Obě vnitřní části připravené bulky namažeme dijónskou hořčicí, přidáme pár kapek kečupu.
    Nyní začneme skládat samotný burger dohromady. První vrstvou je ledový salát a část nakrájené cibule. Na salát položíme první maso (na kterém při opékání ke konci necháme chvilku rozpékat plátek sýra).

  6. Mezi plátky masa můžeme přidat trochu hořčice a kečupu. Dle chuti můžeme přidat zeleninu, na kterou následuje druhý kus masa. Na ten tentokrát naklademe opečenou slaninku, opět pár koleček cibule a rajčata.
    Vše pěkně přiklopíme horním dílem bulky a podáváme. U burgrů samozřejmě nesmíme zapomenout přikládat ubrousky.

  7. Vhodnou přílohou k hovězímu hamburgeru jsou hranolky, ale stačí jich jen malé množství.
    Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky, které propereme ve vodě a osušíme v utěrce. Pak je vložíme do hrnce Actifry, přidáme olej, ve kterém jsme rozmíchali koření a zapneme na 30 min.


    Po ukončení cyklu ihned podáváme dobrou chuť!

Poznámka od kuchařky

ale mužete si tam dat majonezu nebo tatarku

Komentáře k receptu Hamburger s hranolky

  • Cukroušek Cukroušek(neregistrovaný)

    Hamburger mi chutnal:33. Měl jsem ho už aji sebou v posteli na tácku. Dal jsem ochutnat manželce a ta mi řekla že jsem dobrý kuchař.
    :-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*

    Odpovědět

  • Anonim Anonim(neregistrovaný)

    Je to super recept hamburger byl:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Hamburger byl:-p:yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    AntoninZ: :-( Text je asi jen špatně zkopírovaný - mezi 1 červená... a ...cibule se při kopírování dostal kus dalšího textu.
    Viz: http://recepty.vareni.cz/hovezi-hamburger/

    Odpovědět

  • AntoninZ AntoninZ

    1974andrea: Myslím, že jsi na to přišla, to bude ono, cibule.:yes:
    Proto i můj první komentář, recept by měl být recept a ne doplňovačka s tajenkou ;-).
    Když jsem ten komentář psal, netušil jsem, že podle profilu je autorovi 10 let. Podle slohu a použitých slov tomu stejně nevěřím.:-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    spagetka:Běžně je mají v každém supermarketu i v Lidlu, jsou balené po cca 4-8 ks a rozříznuté, nahoře je sezam.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jak vypadá houska na hamburger? Asi větší že?

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    AniCiz:Tam asi paprika nepatří, myslím, že tam patří červená CIBULE;-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:mně se postup líbí,slovo paprika někam zmizelo,ale stane se.
    hranolky v Actifry dělám často a jsou skvělé:-*;-)

    Odpovědět

  • AntoninZ AntoninZ

    Dovolím si začít prostou otázkou, když už nechci být hnidopich. Normální člověk by si to aspoň přečetl, než to uloží. Ale co to je "1 ks červenáPřipravíme" ?:-O
    K tomu masu, když se placka udělá silnější po krajích, asi 2 - 3 cm a uprostřed slabší, po upečení bude akorát.
    Pro ty z vás, kteří se chcete dozvědět o hamburgerech víc, přímo mnoho, doporučuju podívat se na přímo hamburgerologii.http://grilovani-barbecue.com/viewforum.php?f=8

    Odpovědět

Tématické fráze: nejlepsi hamburger nejlepší hamburger recept hamburger s hranolkama hamburger s hranolkami nejlepsi hamburgery nejlepsi maso na hamburger hamburger recept nejlepsi hamburgery recept nejlepší maso na hamburgery hamburgrova houska hamburková houska recept recept na nejlepsi hamburger hamburgry nejlepší hamburgry nejlepší recept na hamburger nejlepší hamburgry recept s hranolkama domácí hamburger s hranolkama nejlepší maso na na hamburger hranolky s