Nutriční hodnoty (Krůtí bylinková játra s porkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 843 kJ / 440 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,99 g |
| Tuky | 10,46 g |
| – nasycené | 2,90 g |
| – nenasycené | 5,45 g |
| –– mononenasycené | 2,59 g |
| –– polynenasycené | 2,86 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 15,71 g |
| Cholesterol | 980 mg |
| Sodík | 191 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 33,09 g |
| – cukry | 1,03 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g krůtích jater (lze i kuřecí či jiná) | Játra krůtí | 200 g |
| máta | Máta peprná list čerstvá | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| petrželka - nejlépe čerstvé, lze mražené - asi 1 PL PL každé bylinky | Petržel nať čerstvá | |
| 1 PL 1 PL drceného kmínu | Kmín mletý | 15 g |
| 2 stroužky 2 stroužky prolisovaného česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 PL 1 PL oregana | Oregano sušené | 15 g |
| 1 PL 1 PL majoránky | Majoránka sušená | 20 g |
| 1 1 co nejtenčí pórek - na tom záleží, co nejtenčí | Pórek čerstvý | |
| olej (nejlépe slunečnicový) | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| (U bylinek i koření - množství je orientační, spíš se řídíme chutí, každý má rád jinou chuť. | Petržel nať čerstvá | |