Nutriční hodnoty (Kuřecí plátky v zeleninovo-smetanové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 978 kJ / 473 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,24 g |
| Tuky | 28,30 g |
| – nasycené | 17,95 g |
| – nenasycené | 8,71 g |
| –– mononenasycené | 7,63 g |
| –– polynenasycené | 1,09 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 9,29 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 153 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 39,95 g |
| – cukry | 17,12 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky kuřecího masa | Kuře prso | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 10 cm 10 cm mladé cukety (se slupkou) | Cuketa čerstvá | |
| 1/4 1/4 menší hlávky bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 4-5 4-5 žampionů | Žampion čerstvý | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 200 g 200 g smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 lžička 1 lžička nasekaného kopru (nemusí být) | Kopr nať čerstvý | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý |