Nutriční hodnoty (Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 392 kJ / 333 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,80 g |
| Tuky | 12,27 g |
| – nasycené | 8,43 g |
| – nenasycené | 3,38 g |
| –– mononenasycené | 2,71 g |
| –– polynenasycené | 0,67 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 8,20 g |
| Cholesterol | 40 mg |
| Sodík | 953 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 7,67 g |
| – cukry | 5,07 g |
| ––– laktóza | 1,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g brokolice | Brokolice čerstvá | 200 g |
| 200 ml 200 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 100 g 100 g taveného sýra | Sýr tavený | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| kmín drcený | Kmín mletý | |
| mléko (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| provensálské koření (není nutné) | Provensálské koření | |
| 400 g 400 g špaget | Špagety pšeničné | 400 g |
| tvrdý sýr (dle chuti) | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| petrželka na posypání | Petržel nať čerstvá |