Nutriční hodnoty (Mrkvička s hráškem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 490 kJ / 356 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 2,00 g |
| – nasycené | 0,40 g |
| – nenasycené | 1,40 g |
| –– mononenasycené | 0,20 g |
| –– polynenasycené | 1,20 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 29,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 800 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 60,00 g |
| – cukry | 40,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1000 g 1000 g mrkve | Mrkev čerstvá | 1000 g |
| 300 g 300 g sterilovaného hrášku (nebo mraženého) | Hrášek zelený sterilovaný | 300 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 oříšek 1 oříšek másla (nebo olej) | Máslo kravské | 8 g |
| 1/2 kostky 1/2 kostky bujónu | Bujón hovězí | 5 g |
| hladká mouka (na zahuštění) | Mouka pšeničná hladká | |
| cukr | Cukr bílý | |
| ocet | Ocet lihový | |
| sůl | Sůl mořská |