Kančí guláš III.

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Doba přípravy: 2-3 hodiny v klasickém hrnci 4 porce Jiné maso 16 názorů

Suroviny

1 kg kančího masa na guláš
1 kg cibule
1 bobkový list
2 ks nového koření
5 ks celý pepř
3 ks jalovec
sůl
1 lžíce červené papriky
2 lžičky brusinkové marmelády
olej nebo sádlo
1 chilli paprička
2-3 lžíce smetany ke šlehání
5 stroužků česneku
1 krajíc starého nastrouhaného chleba na zahuštění
kolečka cibule na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle nebo oleji osmažíme cibuli dohněda. Přidáme na větší kusy nakrájené kančí maso a restujeme, dokud maso nepustí šťávu. Přidáme papriku a ještě chvilinku mícháme, ale dáváme pozor, aby se paprika nepřepálila. Zalijeme studenou vodou do poloviny masa. Přidáme utřený česnek, chilli papričku a 2 lžičky brusinkové marmelády. Maso dusíme doměkka, podle potřeby přiléváme vodu. Když je maso měkké, zahustíme jej nastrouhaným krajícem chleba a pořádně provaříme. Nakonec guláš zjemníme smetanou a podáváme s chlebem, nebo knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí guláš III.

  • NADEI: Moc děkuji za vyzkoušení!! Určitě nevadí sušené brusinky, já je neměla, tak jsem použila tu marmeládu;-)

    Odpovědět

  • NADEI NADEI

    :yes::yes::yes: Vynikající gulášek,dělala jsem z jelena,byl na Nový rok k obědu-po probdělé noci nemohlo být nic lepšího :-p akorát jsem neměla brusinkovou marmeládu,musely mi postačit sušené brusinky,ale i tak jsme pomlaskávali ještě večer.Díky za super recept:-)

    Odpovědět

  • 1974andrea: díky, s tou marmeládu super, ale příště to teda zkusím s rumíkem :-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Jani, do zvěřinového guláše dávám taky brusinky, teda rybíz alla brusinky v rumu, dostane to výbornou chuť a ještě velkou lžíci protlaku;-) Smetanu nedávám. Bude moc dobrej:yes:

    Odpovědět

  • casino: já to taky nevím.:-D Ale příště teda studená;-)

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Pepíno: "profesionální kuchaři vzkazují STUDENOU !!!"
    Tak to mě zajímá... Proč STUDENOU???

    Odpovědět

  • Pepíno: No, myslím, že vyučný kuchař by měl být profesionál. Já sice nejsem, ale syn a zeť ano. Upravím to, když je to tak důležité;-)

    Odpovědět

  • Pepíno Pepíno(neregistrovaný)

    Zalijeme vodou,přiléváme vodu.Jakou ? studenou nebo horkou(vařící)
    důležité !!! profesionální kuchaři vzkazují STUDENOU !!!:yes:

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • kustka kustka

    Gulášek vypadá luxusně:yes::yes::yes:-mňam:-pKančí doma nemám,ale udělám ho z hovězí kližky;-)Už se na něj těšíme,protože bramborového salátu bylo dosti.

    Odpovědět

  • cekrops: No, právě!!;-) Já už si ho dala dnes :-)

    Odpovědět

  • cekrops cekrops

    Zítra bych si také už raději dal nějaký goulage ....Těch "fišlí" už bylo tento rok přespříliš ...! :-D

    Odpovědět

  • rozmarynaH: Byl fakt strašně dobrý. Dělala jsem ho kvůli dceři, doma jim to nikdo nejí, jen ona a tak jsem si řekla, že si dám s ní:-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Jani, ty ses ale vytáhla. Krásné foto:-K a mě by chutnalo s chlebem :yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kančí guláš kančí guláš recept gulas z kanciho masa kančí kližka kančí kančí guláš se smetanou recept na kančí guláš recept na dobrý kančí guláš kanci recepty recepty kančí gulaš kančí guláš s brusinkami klasicky kanci gulas kančí gulaš recepty recept kančí guláš babicovy dobroty recepty kančí guláš vaříme kančí guláš top recepty kančí guláš recepty na kančí kanci gulas z klizky kančí guláč

Zapomněl/a jsem heslo