Kančí guláš III.

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 2-3 hodiny v klasickém hrnci 4 porce Jiné maso 16 názorů

Suroviny

1 kg kančího masa na guláš
1 kg cibule
1 bobkový list
2 ks nového koření
5 ks celý pepř
3 ks jalovec
sůl
1 lžíce červené papriky
2 lžičky brusinkové marmelády
olej nebo sádlo
1 chilli paprička
2-3 lžíce smetany ke šlehání
5 stroužků česneku
1 krajíc starého nastrouhaného chleba na zahuštění
kolečka cibule na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle nebo oleji osmažíme cibuli dohněda. Přidáme na větší kusy nakrájené kančí maso a restujeme, dokud maso nepustí šťávu. Přidáme papriku a ještě chvilinku mícháme, ale dáváme pozor, aby se paprika nepřepálila. Zalijeme studenou vodou do poloviny masa. Přidáme utřený česnek, chilli papričku a 2 lžičky brusinkové marmelády. Maso dusíme doměkka, podle potřeby přiléváme vodu. Když je maso měkké, zahustíme jej nastrouhaným krajícem chleba a pořádně provaříme. Nakonec guláš zjemníme smetanou a podáváme s chlebem, nebo knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 511 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí guláš III.

  • NADEI: Moc děkuji za vyzkoušení!! Určitě nevadí sušené brusinky, já je neměla, tak jsem použila tu marmeládu;-)

    Odpovědět

  • NADEI NADEI

    :yes::yes::yes: Vynikající gulášek,dělala jsem z jelena,byl na Nový rok k obědu-po probdělé noci nemohlo být nic lepšího :-p akorát jsem neměla brusinkovou marmeládu,musely mi postačit sušené brusinky,ale i tak jsme pomlaskávali ještě večer.Díky za super recept:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    1974andrea: díky, s tou marmeládu super, ale příště to teda zkusím s rumíkem :-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Jani, do zvěřinového guláše dávám taky brusinky, teda rybíz alla brusinky v rumu, dostane to výbornou chuť a ještě velkou lžíci protlaku;-) Smetanu nedávám. Bude moc dobrej:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    casino: já to taky nevím.:-D Ale příště teda studená;-)

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Pepíno: "profesionální kuchaři vzkazují STUDENOU !!!"
    Tak to mě zajímá... Proč STUDENOU???

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Pepíno: No, myslím, že vyučný kuchař by měl být profesionál. Já sice nejsem, ale syn a zeť ano. Upravím to, když je to tak důležité;-)

    Odpovědět

  • Pepíno Pepíno(neregistrovaný)

    Zalijeme vodou,přiléváme vodu.Jakou ? studenou nebo horkou(vařící)
    důležité !!! profesionální kuchaři vzkazují STUDENOU !!!:yes:

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • kustka kustka

    Gulášek vypadá luxusně:yes::yes::yes:-mňam:-pKančí doma nemám,ale udělám ho z hovězí kližky;-)Už se na něj těšíme,protože bramborového salátu bylo dosti.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    cekrops: No, právě!!;-) Já už si ho dala dnes :-)

    Odpovědět

  • cekrops cekrops

    Zítra bych si také už raději dal nějaký goulage ....Těch "fišlí" už bylo tento rok přespříliš ...! :-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    rozmarynaH: Byl fakt strašně dobrý. Dělala jsem ho kvůli dceři, doma jim to nikdo nejí, jen ona a tak jsem si řekla, že si dám s ní:-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Jani, ty ses ale vytáhla. Krásné foto:-K a mě by chutnalo s chlebem :yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kančí guláš kančí guláš recept recept na dobrý kančí guláš gulas z kanciho masa top recepty kančí guláš kančí kližka kančí kančí guláš se smetanou recepty kančí gulaš kančí guláš s brusinkami recept na kančí guláš kanci recepty recept kančí guláš klasicky kanci gulas kančí gulaš recepty babicovy dobroty recepty kančí guláš kančí guláš top recepty vaříme kančí guláš recepty na kančí kanci gulas z klizky

Zapomněl/a jsem heslo