Krkovice pečená na hlávkovém zelí

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Vepřové maso 21 názorů

Suroviny

4 plátky vepřové krkovice
1/2 menší hlávky bílého zelí
2 cibule
1 měkčí větší pikantní klobása
100 g slaniny
3 stroužky česneku
drcený kmín
pepř
1 lžíce hladké mouky
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici osolíme, opepříme a okořeníme drceným kmínem.

  2. V pekáči ji opečeme dohněda z obou stran a vyjmeme. Do výpečku přihodíme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou, po chvíli restování přidáme i nakrájenou klobásu a nakonec posekaný česnek, aby nám delším restováním nezhořkl.

  3. Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a přidáme ke klobásové směsi, osolíme a malinko podlijeme. Dusíme asi 10 minut přiklopené.

  4. K zelí vrátíme maso a vložíme pekáč do trouby vyhřáté na 200 C. Pečeme doměkka. Maso vyjmeme (udržujeme v teple), zelí zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit. Podáváme s brambory nebo bramborovými knedlíky.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 044 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovice pečená na hlávkovém zelí

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    vladka8: To jsem moc ráda, díky za vyzkoušení a milou zprávu :-K

    Odpovědět

  • vladka8 vladka8

    Dnes vyzkoušeno a výborné, dokonce i synovi chutnalo a to je co říct...určitě budu dělat častěji:yes:

    Odpovědět

  • yossi yossi

    Dnes som varil. Superzradlo. Ani som nezahustoval rovno z plechu nakladal k pecenym zemiakom. Dik za skvely recept. :yes:

    Odpovědět

  • Jiří Jiří(neregistrovaný)

    Dneska jsem udělal Vámi avizovaný recept a neměl jsem ani čerstvé zelí
    ani sterilované a tak jsem použil kysané zelí a mohu vám řici, že to byla taky mňamka. Díky za recept.

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Dnes bylo k obědu:-p, dala jsem dunajskou klobásku a bylo to moc dobré, všem chutnalo, ani jsem nestačila fotit;-).

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Ivana79:Ivanko, jsem ráda, že tě doma chválili, díky za vyzkoušení a fotky;-):-K

    cihi.s:Děkuju za zprávu o vyzkoušení, s uzeným to bude taky super;-):yes:

    Odpovědět

  • ota ota(neregistrovaná)

    Pokud se pod pečené maso přidá cokoliv (např. dost cibule nebo zelí - i sterilované), pak je zaručeno, že maso není vysušené, ale pěkně šťavnaté a křehké.
    Pomocí sterilovaného zelí dělám, kromě krkovičky či kotlety, hlavně kuřecí čtvrtky.
    Zelí je pak ňamka (pokud nějakou náhodou zbyde, tak se dá jít ohřáté i samotné).

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Andrea,zase jeden z tvojich výborných receptov ;-) Krkovičku som piekla v celku a podávala som s knedľou...ale bolo mi povedané že lepšie pečené mäso ešte nejedli :-8 Takže +21 a chválim :-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • cihi.s cihi.s

    Dnes vyzkoušeno. Supr:-p. Jen místo klobásy jsem dala uzený. Určitě ukládám a posílám bodík

    Odpovědět

  • B B(neregistrovaný)

    Až na to, že já zelí napřed lehce předvařím a vodu, kvůli nadýmání :-((vyleju.:-S

    Odpovědět

  • Nikol Lásková Nikol Lásková(neregistrovaný)

    vypadá to výborně asi si to udělám:-K

    Odpovědět

  • jerica jerica

    :yes::-)):-K super :-)

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    To musí být bašta, Andrej! :-p :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Přiznávám, že takhle jsem maso ještě nepekla, budu muset vyzkoušet ;-)

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Pěkný recept, dělávám podobně:-p+:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kuře na hlávkovém zelí pečená krkovička se zelím pečené kuře na hlavkovém zelí pečená krkovice se zelím pečené hlávkové zelí pečená krkovice knedlík zelí kuře pečené na hlávkovém zelí krkovicka na hlavkovem zeli krkovice na zelí hlávkové zelí recepty pečená krkovice s uzeným hlávkové zelí pečené maso na hlávkovém zelí krkovice pečená, knedlík, zelí hlávkové zelí recept hlavkove zeli pečené maso s hlávkovým zelím pečené maso na hlavkovém zelí pečená krkovice na zelí maso pečené na hlávkovém zelí

Zapomněl/a jsem heslo