Nutriční hodnoty (Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 609 kJ / 1 102 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,64 g |
| Tuky | 88,19 g |
| – nasycené | 42,34 g |
| – nenasycené | 44,64 g |
| –– mononenasycené | 36,75 g |
| –– polynenasycené | 7,90 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 40,42 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 2,27 g |
| Sůl | 5,48 g |
| Sacharidy | 41,99 g |
| – cukry | 23,42 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky hovězí roštěné | Hovězí roštěnec | |
| 4 4 střední mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 1 střední celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 100 g 100 g špeku | Špek | 100 g |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého nového koření | Nové koření mleté | 5 g |
| 4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| silný horký vývar (dle potřeby) | Vývar masový |