Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Zapékané brambory jemné chuti

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 9. 2009 14:44

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 303 kJ / 2 941 kcal
Bílkoviny72,36 g
Tuky185,07 g
Vláknina27,29 g
Cholesterol 194 mg
Sodík 4,03 g
Sůl9,70 g
Sacharidy233,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Barbora

2. 10. 2014 16:09

Vynikající recept.. právě se mi dopekl a papám a nemá to chybu!!!:yes:

Eliza Eliza

8. 2. 2011 20:35

Neregistrovaná Nikolo, moc mě mrzí, že jste se musela tak rozdurdit a nepovedlo se vám dobře uvařit...:-8 Recept je kdysi dávno vystřižený z časopisu Apeptit a vždy se povedl...
Škoda, že jste neodhadla své chutě a chutě svých strávníků a vybrala recept, u něhož se dopředu divíte délce pečení... S tolika vykřičníky...:-D Napříště přeju lepší volbu. ;-)

Nikola

8. 2. 2011 17:35

Tyto brambory jsem dělala dnes k obědu. Vůbec se podle tohoto receptu nepovedli! Brambory byly bez chuti, málo kořeněné, chuť byla především mouková(a to jsem tam nedala 6 lžíc hladké mouky), ale asi jen 4 menší lžíce(mouku jsem sypala přes jemné malé sítko, aby se nevytvořili hrudky, když tyto brambory budu přelívat mlékem. V žádném případě bych nedoporučila mouku sypat na brambory a poté přelít mlékovým přelivem! Po upečení se mouka v mléce jen zdrcla, jelikož se mouka v tomto receptu předem nerozmíchá v mléce a jen se přilepí na brambory! Ani ta anglická slanina mi zde nesedí. Také nevím z jakého důvodu se tyto brambory pečou hodinu. Pochopila bych to v případě, že bych tam zapékala maso, ale hodina mi naprosto příjde zbytečná! Je mi líto, recept nemohu doporučit! Chci se zeptat autora tohoto receptu, zda-li si tento recept vymyslel?! :no:

Eliza Eliza

5. 11. 2010 23:05

Petro, děkuju za výběr receptu a milý komentář. :-K

petra

5. 11. 2010 22:46

včera u nás byly tyto brambory k obědu. Chuťově moc dobré, místo česneku jsem dala čerstvou pažitku,protože jsme měli česnekovou polívku tak aby toho česneku nebylo moc. Po upečení zůstalo moc šťávy, nějak se pečením nevypekla. Ale na chuti to neubralo. Posílám bod:yes:

Eliza Eliza

29. 9. 2010 08:12

Ivanko, máš to moc pěkné, jsem ráda, že chutnalo. :-K Ty tvoje závitky vypadají také mocmoc chutně...:-p:yes:

Ivana79 Ivana79

28. 9. 2010 20:33

Eli,dnes varím podľa teba:-DPriateľovi som k tým závitkom urobila tieto zemiaky ale bez slaniny,aby sa tie chute už moc nebili,ale sú aj tak výborné:yes:Priateľ nevedel vynachváliť,pýtal sa prečo taká dobrota v utorok:-?:-DPridávam fotku,je na nej aj šalát od Tejaji,ktorý som dnes zavarila;-)

Eliza Eliza

27. 9. 2010 16:15

Blacinko :-), vždycky ne... Jen občas a když jde o jídlo, které se dá jíst jen vidličkou. Děkuju za bod a prosím, nevykejte mi... Díky. :-K:-K

Ivana79 Ivana79

27. 9. 2010 16:13

Toto mi uniklo:-OReceptov na zemiaky neni nikdy dosť,rada skúšam nové,tento bude u nás čo najskôr:-p:yes:

blacinka blacinka

27. 9. 2010 16:09

Elizo, vy vždycky ve svých receptech (obrázku) máte vidličku, co.?:-8 Ach jo,kde berete tak úžasný jídla.? Určitě zase přiberu nějaké to kilo navíc :-D Posílám bodík a ukládám:yes::-8:-K

jarka1

3. 1. 2010 18:22

Moc, moc dobré!:-)

Eliza Eliza

15. 9. 2009 21:44

Allis, moc jsi mě potěšila, protože právě o tom to je...;-) Někdy ráda připravím jídlo přesně podle receptu, abych zjistila, co u autora chutná...prostě ze zvědavosti; ale většinou se nechám inspirovat, něco přidám, něco uberu, něco zaměním... K vystříhaným receptům z tisku si píšu své postřehy (tedy pokud na to mám čas) a vlastní inovace. Takže díky. :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 9. 2009 16:40

Eli, nějak jsem to přehlédla, no, super!!:yes:

allis

15. 9. 2009 15:49

Dnes se dostavila veliká inprovizace inspirovaná tímto receptem. Některé suroviny chyběly, některé byly odlišné :-D
Brambory jsem měla již uvařené (zbylé z nedělního letního bramborového salátu). Nakrájela jsem je dle popisu, vrstvy vkládala do olivovým olejem vymazané formy, sypala moukou, prokládala anglickou slaninou a na ní vždy plátek uzeného eidamu, neboť ani tavený sýr doma nebyl. Horké mléko jsem rozmíchala podle receptu. Tři vrstvy, poslední brambory a mouka. Dala jsem zapéct. Protože brambory už byly uvařené, pekla jsem na větší teplotu a odkryté.
Výsledek? Voňavá, šťavnatá bašta :-)
:yes: Díky za inspiraci :-)

Eliza Eliza

14. 9. 2009 22:35

Slaninu kupuji v "bločku" a příčně ji krájím na co nejtenčí plátky, dobře se to krájí a slanina je ve větších kouskách, takže je možné si ji vychutnat. Šupinko, hezká otázka, alespoň pro mě, také přikládám pozornost i takovým zdánlivým podružnostem, jako je velikost a způsob krájení surovin...:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Novinka!

Naše kuchařky

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zapékané brambory recept zapékané brambory zapekané brambory s mlékem zapečené brambory s mlékem recept na zapekane brambory zapečené brambory časopis apetito recept zapekane brambory jednoduché recepty z brambor něco dobrého na chut zapékané brambory s česnekem zapekane brambory v troube recepty-zapekane brambory neco dobreho z brambor zapecene cesnekove brambory brambory zapékané recepty zapékané brambory zapékané brambor jednoduche zapekane brambory zapékané česnekové brambory top recepty zapekane brambory

Suroviny: brambory, slanina anglická, mléko, sýr apetito, mouka hladká, paprika sušená sladká, česnek sušený, máslo, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Zapékané brambory jemné chuti

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/86Qj