Nutriční hodnoty (Zapečené houby s polentou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 760 kJ / 3 289 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,95 g |
| Tuky | 237,33 g |
| – nasycené | 121,20 g |
| – nenasycené | 101,63 g |
| –– mononenasycené | 87,83 g |
| –– polynenasycené | 13,81 g |
| ––– omega 3 | 0,56 g |
| Vláknina | 36,50 g |
| Cholesterol | 251 mg |
| Sodík | 4,51 g |
| Sůl | 12,88 g |
| Sacharidy | 202,86 g |
| – cukry | 25,91 g |
| ––– laktóza | 3,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g lesních hub | Hřib čerstvý | 400 g |
| 200 g 200 g libové anglické slaniny | Anglická slanina | 200 g |
| 250 g 250 g polenty | Polenta | 250 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 100 g 100 g strouhaného parmazánu | Parmezán | 100 g |
| mléko ( nemusí být ) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| sůl | Sůl mořská |