Nutriční hodnoty (Povidlový šnek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 526 kJ / 4 189 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 64,90 g |
| Tuky | 174,61 g |
| – nasycené | 16,27 g |
| – nenasycené | 145,46 g |
| –– mononenasycené | 85,64 g |
| –– polynenasycené | 59,82 g |
| ––– omega 3 | 14,04 g |
| Vláknina | 44,40 g |
| Cholesterol | 268 mg |
| Sodík | 583 mg |
| Sůl | 1,36 g |
| Sacharidy | 553,50 g |
| – cukry | 190,70 g |
| ––– laktóza | 7,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 30 g 30 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| 150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 12 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 125 ml 125 ml oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 400 g 400 g povidel | Povidla | 400 g |
| rum (možno vynechat) | Rum | |
| 50 g 50 g sekaných ořechů | Vlašské ořechy | 50 g |
| olej na formu a potření (nejlépe olivový) | Olej řepkový | |
| máslo | Máslo kravské | |
| trocha trocha moučkového cukru | Cukr bílý |