Nutriční hodnoty (Řecká klasika)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 7 029 kJ / 1 680 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,54 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,54 g |
Tuky | 142,35 g |
– nasycené | 33,21 g |
– nenasycené | 103,67 g |
–– mononenasycené | 74,60 g |
–– polynenasycené | 29,07 g |
––– omega 3 | 8,50 g |
Vláknina | 16,34 g |
Cholesterol | 180 mg |
Sodík | 4,11 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 52,20 g |
– cukry | 40,20 g |
––– laktóza | 3,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
černé olivy (ja davám na 1 porci tak 5 oliv) | Olivy čerstvé zralé | |
1/2 hlávky 1/2 hlávky ledového salátu | Salát ledový čerstvý | 250 g |
2 2 čerstvé papriky | Paprika červená čerstvá | 300 g |
4 4 rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
1 1 okurka | Okurka salátová čerstvá | |
1 1 malá cibule (červená) | Cibule čerstvá | 70 g |
200 g 200 g sýru Feta | Sýr feta | 200 g |
100 ml 100 ml olivový oleje | Olej řepkový | 100 ml |
vinný ocet | Ocet vinný bílý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
oregáno nebo koření tatziki | Oregano sušené |