Nutriční hodnoty (Řecká klasika)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 029 kJ / 1 680 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,54 g |
| Tuky | 142,35 g |
| – nasycené | 33,21 g |
| – nenasycené | 103,67 g |
| –– mononenasycené | 74,60 g |
| –– polynenasycené | 29,07 g |
| ––– omega 3 | 8,50 g |
| Vláknina | 16,34 g |
| Cholesterol | 180 mg |
| Sodík | 4,11 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 52,20 g |
| – cukry | 40,20 g |
| ––– laktóza | 3,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| černé olivy (ja davám na 1 porci tak 5 oliv) | Olivy čerstvé zralé | |
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky ledového salátu | Salát ledový čerstvý | 250 g |
| 2 2 čerstvé papriky | Paprika červená čerstvá | 300 g |
| 4 4 rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 1 1 okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 1 malá cibule (červená) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 200 g 200 g sýru Feta | Sýr feta | 200 g |
| 100 ml 100 ml olivový oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| vinný ocet | Ocet vinný bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| oregáno nebo koření tatziki | Oregano sušené |