Nutriční hodnoty (Provensálské hovězí plátky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 927 kJ / 1 178 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 141,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 133,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,92 g |
| Tuky | 43,46 g |
| – nasycené | 6,14 g |
| – nenasycené | 34,74 g |
| –– mononenasycené | 24,95 g |
| –– polynenasycené | 9,78 g |
| ––– omega 3 | 2,85 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 282 mg |
| Sodík | 463 mg |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 49,76 g |
| – cukry | 27,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g hovězích plátků z kýty | Hovězí kýta | 600 g |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 6 6 větších rajčat | Rajče červené čerstvé | 360 g |
| 1 malá konzerva 1 malá konzerva žampionů | Žampion čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka čerstvého tymiánu (nebo provensálského koření) | Tymián čerstvý | |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 lžička 1 lžička dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 6 g |
| hovězí vývar (voda) na podlití | Vývar hovězí |