Nutriční hodnoty (Perníková chaloupka + postup)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 22 656 kJ / 5 415 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 126,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 88,84 g |
| Tuky | 87,52 g |
| – nasycené | 24,38 g |
| – nenasycené | 50,61 g |
| –– mononenasycené | 32,31 g |
| –– polynenasycené | 18,30 g |
| ––– omega 3 | 1,26 g |
| Vláknina | 36,55 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 3,87 g |
| Sůl | 1,12 g |
| Sacharidy | 1 011,70 g |
| – cukry | 527,32 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 650 g 650 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 650 g |
| 240 g 240 g moučkového cukru | Cukr bílý | 240 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 100 g 100 g medu | Med nepasterovaný | 100 g |
| 50 g 50 g rozehřátého tuku (nejlépe Omega) | Margarín | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce perníkového koření | Perníkové koření | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce kakaa | Kakao prášek | 62.5 g |
| 1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
| 150-200 g 150-200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 175 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky citronové šťávy (dle potřeby) | Šťáva z citrónu | 7.5 ml |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |