Nutriční hodnoty (Houbovo - fazolková polévka se sýrovými nočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 627 kJ / 628 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,30 g |
| Tuky | 38,72 g |
| – nasycené | 9,01 g |
| – nenasycené | 26,32 g |
| –– mononenasycené | 19,42 g |
| –– polynenasycené | 6,90 g |
| ––– omega 3 | 1,86 g |
| Vláknina | 24,33 g |
| Cholesterol | 292 mg |
| Sodík | 682 mg |
| Sůl | 1,59 g |
| Sacharidy | 24,31 g |
| – cukry | 7,80 g |
| ––– laktóza | 3,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g lesních hub | Hřib čerstvý | 400 g |
| 300 300 g fazolky - lusky | Fazolky čerstvé | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje (másla) | Olej řepkový | 22 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| voda - vývar, případně kostka bujónu | Bujón hovězí | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| cca 1 lžíce 1 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 11 g |
| cca 50-60 g cca 50-60 g strouhaného sýra (Eidam) | Sýr kravský tvrdý 30% | 55 g |
| petrželová nať nadrobno nasekaná | Petržel nať čerstvá |