

Pikantní a jednoduché krůtí maso
Suroviny
- 600 g krůtího masa
- 200 g dobrého špeku
- 1 větší cibule nebo 2 malé
- 5 kuliček nového koření
- sůl
- trochu oleje
- trochu másla
Postup přípravy receptu
V kastůlku si na maximum rozpálíme olej na kterém zprudka osmahneme krůtí maso, na porce podle strávníků, a to ze všech stran, a pak ho vyndáme bokem.
Na olej přidáme nakrájený špek, za chvilku nakrájenou cibulku na proužky a vhodíme kuličky nového koření a necháme všechno osmahnout.
Poté vrátíme osmahnuté maso, osolíme a dusíme na malém plameni nejméně 1 hodinu přikryté pokličkou.
Necháme jen tak malinko probublávat ve vlastní šťávě, občas zamíchat- vznikne nám fakt pikantní sos!
Ke konci dušení jen přidáme oříšek másla na zjemnění a můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Recept je rodinný po mojí mamince a kdo ochutnal, musel odejít s napsaným receptem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní a jednoduché krůtí maso
-
Jednoduché, rychlé a moc dobré !!!!! Děkuji za recept
-
Dnes jsem po delší době udělala tento výborný receptík, opět nezklamal a dodatečně dávám zaslouženej bodík.
-
mňam!!
-
-
Terezko, masíčko je opravdu moc chutné. A hlavně, s ním není žádná práce. Recept si ukládám, přidávám fotku a tobě posílám bodík
-
mňamka