Nutriční hodnoty (Hruškový koláč s vínem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 734 kJ / 4 478 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,92 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,72 g |
| Tuky | 131,68 g |
| – nasycené | 73,05 g |
| – nenasycené | 49,03 g |
| –– mononenasycené | 41,75 g |
| –– polynenasycené | 7,28 g |
| ––– omega 3 | 0,69 g |
| Vláknina | 34,75 g |
| Cholesterol | 1,10 g |
| Sodík | 403 mg |
| Sůl | 1,11 g |
| Sacharidy | 738,12 g |
| – cukry | 438,37 g |
| ––– laktóza | 1,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 700 g 700 g hrušek | Hruška čerstvá | 700 g |
| 3 lžíce 3 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 45 ml |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku krystalového cukru | Cukr bílý | 187.5 g |
| 6 lžic 6 lžic cukru na posypání | Cukr bílý | 150 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku másla nebo tuku na pečení | Máslo kravské | 125 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru na posypání | Cukr bílý | 25 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1/3 hrnku 1/3 hrnku suchého bílého vína | Víno bílé suché | |
| 2 lžičky 2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 10 g |
| 3 lžičky 3 lžičky na posypání | ||
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská |