Jahodová roládka

Margot Kuchařka: Margot

Moučníky , Záviny, rolády 1 názor

Suroviny

Těsto:
4 žloutky
4 lžíce horké vody
80 g moučkového cukru
120 g hrubé mouky
1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
4 bílky
1 sáček vanilkového cukru
Náplň:
75 g moučkového cukru
100 ml jahodové šťávy
1 sáček vanilkového cukru
4 plátky čiré želatiny
160 g smetany ke šlehání
šlehačka
jahody
meduňka na ozdobení
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky rozšleháte s horkou vodou, přidáte moučkový cukr a ušleháte do pěny. Po částech vmícháte mouku a kypřící prášek. Z bílků ušleháte tuhý sníh, všleháte vanilkový cukr a sníh opatrně vmícháte do žloutkové hmoty.

  2. Těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem a v troubě vyhřáté na zhruba 200°C upečete. Ještě horký plát svinete pomocí navlhčené utěrky do rolády a necháte zchladnout.

  3. Mezitím si připravíte náplň: jahodovou šťávu smícháte s moučkovým a vanilkovým cukrem a směs zahřejete. Želatinu namočíte do studené vody, po chvilku vymačkáte a rozmícháte v horké šťávě (želatina musí být zcela rozpuštěná). Smetanu ušleháte a promícháte s chladnoucí želatinou.

  4. Roládu rozbalíte, naplníte jahodovou hmotou, rychle stočíte a dáte na chvíli do ledničky. Potom rozkrájíte a zdobíte šlehačkou, čerstvými jahodami a meduňkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Jahodová roládka

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: jahodová roláda jahodová roláda recept jahodová náplň jahodová náplň do rolády jahodové rolády recept jahodová roláda recepty jahodová roláda roláda s jahodovou šlehačkou jahodová slehačka jahodová slehačka dobrá jahodová roláda recept na roladu s cerstvych jahod rulada se šlehačkou dobrá a rychlá jahodová roláda jahdová roláda rulada s malinami jahodová roáda jahodová ruláda receprt jahodová roláda jahodova rolads

Zapomněl/a jsem heslo