Nutriční hodnoty (Chřestová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 638 kJ / 1 108 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,32 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,59 g |
| Tuky | 53,92 g |
| – nasycené | 21,98 g |
| – nenasycené | 22,21 g |
| –– mononenasycené | 17,93 g |
| –– polynenasycené | 4,28 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 27,73 g |
| Cholesterol | 1,11 g |
| Sodík | 571 mg |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 89,03 g |
| – cukry | 14,60 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5-6 5-6 brambor | Brambor zimní | 275 g |
| 500 g 500 g bílého chřestu | Chřest bílý čerstvý | 500 g |
| 500 ml 500 ml zeleninového vývaru (dle potřeby) | Vývar zeleninový | 500 ml |
| 200 ml 200 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekaného kopru | Kopr nať čerstvý | 30 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |