Nutriční hodnoty (Makovo-mandlový moučník se svěží polevou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 245 kJ / 4 839 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 117,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 82,81 g |
| Tuky | 234,24 g |
| – nasycené | 24,02 g |
| – nenasycené | 183,48 g |
| –– mononenasycené | 101,78 g |
| –– polynenasycené | 81,70 g |
| ––– omega 3 | 10,83 g |
| Vláknina | 43,13 g |
| Cholesterol | 792 mg |
| Sodík | 416 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 543,73 g |
| – cukry | 149,13 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku mletého máku | Mák modrý mletý | 187.5 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 1 kypřící prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 2 2 polévkové lžíce mandlových lupínků | Mandle loupané | |
| 1 1 polévková lžíce jahodového výběrového džemu | Džem ze směsi ovoce | |
| 1 1 polévková lžíce rumové tresti nebo rumu | Aroma rumové | |
| cukr moučka | Cukr bílý | |
| 1 1 polévková lžíce jahodového džemu | Marmeláda jahodová | |
| voda | Voda | |
| citrón | Citrón čerstvý | |
| čokoláda na vaření | Čokoláda hořká 40% |