Nutriční hodnoty (Švestkový podmazaný koláč nekynutý)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 22 374 kJ / 5 348 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 94,53 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,66 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 71,87 g | 
| Tuky | 291,19 g | 
| – nasycené | 38,85 g | 
| – nenasycené | 236,97 g | 
| –– mononenasycené | 163,68 g | 
| –– polynenasycené | 73,29 g | 
| ––– omega 3 | 18,02 g | 
| Vláknina | 21,36 g | 
| Cholesterol | 453 mg | 
| Sodík | 732 mg | 
| Sůl | 2,23 g | 
| Sacharidy | 576,52 g | 
| – cukry | 137,64 g | 
| ––– laktóza | 22,05 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g | 
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml | 
| 200 ml 200 ml oleje | Olej řepkový | 200 ml | 
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g | 
| 1 1 rovná lžička soli | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce alkoholu | E1510 - Ethylalkohol | |
| 1 lžíce 1 lžíce solamylu | Bramborový škrob | 15 g | 
| 42 g 42 g droždí (nebo 1 sáček sušeného) | Droždí pekařské lisované | 42 g | 
| kůra z 1/2 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 1 maková náplň Labeta | ||
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml | 
| švestky dle potřeby | Švestky čerstvé | |
| švestková povidla | Povidla | |
| 200 ml 200 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml | 
| skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| 100 g 100 g tuku (Hera, máslo) | Margarín | 100 g | 
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g | 
| 3 lžíce 3 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 45 g | 
| 3 lžíce 3 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 36 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku | Puding v prášku | 30 g | 
| 1 1 rovná lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g | 
| tuk na vymazání plechu | Margarín |