

Kapustové těstoviny
Suroviny 1-2 porce
- 1 hrnek drobných těstovin (kolínka, vrtule)
- 3-4 hrsti kapusty nakrájené na proužky
- 120-150 g uzeného špeku
- 1 cibule
- 2-3 stroužky nasekaného česneku
- 1-2 lžičky worcesterské omáčky
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Nejdříve dáme vařit kolínka do vařící a osolené vody. Mezitím vyškvaříme špek nakrájený na kostičky. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova.
Vyzkoušíme těstoviny a když začínají být měkké, cca 3-4 minuty před koncem, vsypeme kapustu. Společně ji dovaříme na skus.
Měkké těstoviny s kapustou vytahujeme děrovanou lžíci a přidáváme do pánve. Klidně tam trochu vody z těstovin můžeme při vytahování nechat, budou krásně krémové.
Do pánve přidáme česnek, worcester a pořádnou dávku pepře. Vše společně promícháme a dochutíme. Kdo má rád malinko pikantní, přidá chilli a můžeme podávat.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kapustové těstoviny
K receptu nejsou žádné komentáře.