Nutriční hodnoty (Španělské rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 6 961 kJ / 1 664 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 144,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 121,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,50 g |
| Tuky | 20,15 g |
| – nasycené | 9,95 g |
| – nenasycené | 9,10 g |
| –– mononenasycené | 3,91 g |
| –– polynenasycené | 5,19 g |
| ––– omega 3 | 0,81 g |
| Vláknina | 11,75 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 1,96 g |
| Sůl | 4,64 g |
| Sacharidy | 220,00 g |
| – cukry | 15,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 100 g |
| rajče | Rajče červené čerstvé | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| čerstvá paprika | Paprika červená čerstvá | |
| 400 g 400 g kuřecí prsíčka | Kuře prso | 400 g |
| 200 g 200 g klobásy (jakákoliv, já používám moravskou) | Klobása | 200 g |
| 9 9 loupaných garnátů | Krevety loupané | |
| 250 g 250 g rýže | Rýže bílá | 250 g |
| 1/2 1/2 vývaru (slepičí) | Vývar hovězí | |
| šafrán | Šafrán sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| pažitka nebo zelená cibulka na ozdobení | Pažitka čerstvá |