Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhové bezé s likérovým krémem

Přebytky bílků z různého pečení je takový folklor vánočního pečení. My vám přinášíme recept na jejich spotřebu. Sněhové bezé plněné likérovým krémem se skvěle hodí nejen na sváteční stůl, ale třeba i na silvestrovskou veselici.

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Latina

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 335 kJ /
2 948 kcal
Bílkoviny15,44 g
Tuky168,24 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 560 mg
Sodík 247 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy319,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodní lázni začneme šlehat samotné bílky. Jakmile se začne tvořit hustější bílá pěna, přidáme cukr. Krok 2: Společně šleháme dál ve vodní lázni do té doby, než se zcela rozpustí cukr a sníh je teplý, lesklý a tvoří špičky. Odstavíme z vodní lázně a šleháme do prochladnutí. Krok 3: Prochladlou hmotu plníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou. Na plech vyložený pečicím papírem stříkáme kulaté ploché tvary. Ty pak posypeme připravenými ořechy či zdobením. Krok 4: Pečeme velmi zvolna při teplotě asi 70 °C. Čas hlídáme podle upečení koleček. Ty jsou ideálně upečené - vysušené, pokud jdou odlepit od papíru.
Necháme je vychladnout. Krok 5: Na přípravu krému použijeme změklé máslo, které utřeme s cukrem. Postupně pak přiléváme likér, který zašleháváme do krému. Následně plníme dvě kolečka a slepíme je k sobě krémem. Krok 6: Bezé necháme chvíli v chladu proležet a podáváme.
Jednotlivé neslepené kousky vydrží v uzavřené krabici i měsíc. Plnit a slepovat je můžeme podle chuti a potřeby.

TIP: Jak na pařížskou šlehačku

Zveřejněno 5. 5. 2017

Poznámka autorky Latina

Další varianta dobrého a osvědčeného krému je nutellový (Nutella + máslo - prošlehat), nebo jen oslazená pařížská či bílá šlehačka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhové bezé s likérovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XB3v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhové bezé s likérovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XB3v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Prosím, to se šlehá nad horkou, (vařící) vodou, nebo se nádoba ponoří do vody? To by se asi uvařilo, že? Děkuji.

:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q<3<3<3<3<3<3:-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-):-):-):-)8-(8-(8-(8-(8-(8-(8-(:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-O:-O:-O:-O:-O:-O

Anna Gaľová 16. 12. 2017 10:34
Recept ma oslovil. Idem robiť. Chcem sa opýtať či môžu byť v mrazáku. Ďakujem<3

Tohle pamatuji z dětství (to už je několik desítek let), vždycky je vyráběla moje prababička, když jsme přijeli na návštěvu. Dělala je s ořechovým krémem a v oříšcích byly obaleny i boky. Nic lepšího jsem už nikdy nikde nenašla:yes::yes:

Tak to je nejvíce povedené Bezé,jaké si pamatuji z dětství;-):yes:

Simona Skolakova: dík za pochvalu, ještě ho dělám v kakaové verzi, tak postupně přidám foto

:yes: parádní prezentace :-K

Povedené a oku lahodící:-8:yes:

Tématické fráze:
bezé, recept na beze, sněhové tyčinky s krémem, cukrovi beze, oriskove beze, pařížské bezé, ovocné bezé, ořechové bezé, bezé recept, bílkový krém, sněhové špičky, recepty z vaječných bílků, sněhove cukrovi s kremem, slepované sněhové pusinky, ovocné sněhové špičky, sněhové špičky oříškové, sněhové šišky s krémem, ořechové bezé řezy s krémem, jak dlouho vydrží snehovy krem do kremrole, sněhové cukroví slepované krémem

Suroviny:
cukr krupice, bílek, ořechy, máslo, cukr moučkový, likér vaječný

Přidat fotografie receptu