Nutriční hodnoty (Litý koláč s ovocem a drobenkou-DIA verze)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 899 kJ / 1 410 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,00 g |
| Tuky | 53,54 g |
| – nasycené | 13,99 g |
| – nenasycené | 35,90 g |
| –– mononenasycené | 24,51 g |
| –– polynenasycené | 11,39 g |
| ––– omega 3 | 0,74 g |
| Vláknina | 6,30 g |
| Cholesterol | 267 mg |
| Sodík | 298 mg |
| Sůl | 1,03 g |
| Sacharidy | 164,93 g |
| – cukry | 10,33 g |
| ––– laktóza | 6,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 180 g 180 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 180 g |
| 50 g 50 g tuku (Hera nebo tuk na pečení) | Margarín | 50 g |
| 40 g 40 g Sorbitu (nebo jiného umělého sladidla) | E420 - Sorbitol | 40 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 125 ml 125 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 1/2 balíčku 1/2 balíčku kypřicího prášku | Kypřící prášek | 6 g |
| ovoce - v hodnotě 40 g sacharidů - např. 360 g meruněk (nebo 280g rybízu, já použila černý rybíz a jedno jablko) | Dužina meruňky čerstvá | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá | |
| 30 g 30 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 30 g |
| 20 g 20 g tuku | Margarín | 20 g |
| 10 g 10 g Sorbitu | E420 - Sorbitol | 10 g |