Nutriční hodnoty (Panenka s pečenými žampiony a mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 646 kJ / 393 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,75 g |
| Tuky | 28,03 g |
| – nasycené | 4,27 g |
| – nenasycené | 23,42 g |
| –– mononenasycené | 19,82 g |
| –– polynenasycené | 3,60 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 10,53 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 191 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 25,31 g |
| – cukry | 9,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| vepřová panenka (množství podle počtu lidí) | Vepřová panenka | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 4-5 4-5 menších mrkví | Mrkev čerstvá | 225 g |
| cca 10 10 žampionů | Žampion čerstvý | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 27.5 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce sušeného tymiánu (může být i čerstvý) | Tymián sušený | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička sušené bazalky | Bazalka sušená | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |