

Hraběnčiny francouzské brambory
Suroviny 4 porce
- 2 kg brambor (vařených ve slupce)
- 0,5 kg mletého masa (ne příliš tučného)
- 0,4 kg sýru cihly
- 1 smetana na vaření
- 1 žampiony v plechovce
- 2 střední cibule
- grilovací koření
- lžíce sádla
Postup přípravy receptu
Mleté maso orestujeme a rozdělíme na sádle, okořeníme, přidáme žampiony, cibuli nakrájenou na půlkolečka.
Vše chvíli dusíme do zhnědnutí masa. Pak zalijeme smetanou.
Brambory, uvařené ve slupce. nakrájíme do připravené směsi, do které zamícháme zhruba polovinu nahrubo nakrájeného sýru.
Vše dobře promícháme a zbytkem sýru vše posypeme. Připravujeme v černém vyšším pekáči a vše v něm dáme bez přikrytí zapéct do trouby dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Přeji dobrou chuť.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hraběnčiny francouzské brambory
-
Právě jsme dojedli. Naprosto vynikající. Uděláno jen s malými obměnami
-
moc dobrý receptík
-
Dnes jsem je dělala a přidala ovařenou brokolici, místo smetany na vaření rozšlehala zakysanou v mléce a rodina si jen pomlaskávala.Prostě mňamka.
-
Nevím, jestli je to musaka, do té dávám ještě jinou zeleninu, ale příbuzenský vztah tu bude a je pravda, že musak je na Balkáně tolik co ve střední Evropě bramborových salátů. Ale to jen reaguji na komentáře, autorka recept nazvala krásně poeticky a já určitě vyzkouším.
-
Dnes vyzkoušeno a pochutnali jsme si.
Moc dobré.
-
naprosto vynikajici! Dneska jsme meli na obed a moc jsme si vsichni pochutnali. Stravnikum pry jidlo chutnalo vic nez prava musaka
-
Včera jsem je dělala moc dobréééé
-
Krása-určitě vyzkouším.
-
Já je dělám ze syrových brambor.Umyju je a pokrájím,pekáček zakryju alobalem a po 20minutách odklopím a dopeču,tak aby byla kurčička a jde to bez vaření
-
Vděčná chutnající klasika...., možnost různých obměn...., já mleté maso orestuji a vyškvařený tuk, vyliji, odlehčím celé, poměrně kalorické jídlo, a místo žampionů, jakékoliv houby u nás nic moc v oblibě..., nahradím pórkem na kolečka....Také zalívám smetanou, jak 33%, tak jsem zkoušela i odlehčenou smetanu na vaření 10% a obě varianty byly chutné, i když ta tučnější, byla přeci jen o vous lepší
-
Tak tohle je musaka...děla se na Balkáně...originální recept je nakrájené bramborové plátky,které můžeme předvařit, poskládat jednu vrstvu na pekáček, zamícháme připravené maso jak je tady v receptu a další vrstva brambor. Dáme v troubě péct a před koncem zalijeme smetanou a šlehaných vajec a posypeme syrém. Je to mnamka
-
Super recepty..A toto zkusím už se těším...
-
Hurá na dobrý naminky
-
Safra, to bude mňamka, v týdnu budou bez masa jen s žampióny a někdy příště i s mletým, už se těším a bodíček letí
-
Výborné
Žampiony jsem nahradila klobáskou a moc jsme si pochutnali. Děkuji za recept
+ bod